1165
Drie manieren om je tuin stijlvol af te schermen
Gepubliceerd: 24-02-2021 Laatste update: 25-02-2021

Nieuwbouwwoning gekocht? Dan zul je zelf heel wat zaken moeten regelen. Niet alleen binnenshuis, maar ook in de tuin. Dat begint al met het regelen van een mooie afscheiding. De scheidslijn tussen jouw erf en dat van de buren, maar ook de afscheiding naar de openbare ruimte, verdient de nodige aandacht. Je moet er immers jarenlang naar kijken, dus het geheel moet er wel een beetje stijlvol uitzien.

 

Wanneer je de collectie van Intergard bekijkt, gaat er wellicht een wereld voor je open. Er zijn namelijk veel meer mogelijkheden dan je wellicht had verwacht. Juist omdat alle opties hier mooi overzichtelijk bij elkaar zijn gebracht, is het heel simpel om een goede keuze te maken. Hieronder alvast drie populaire opties op een rij. 

inspiratiebrochures1.png

  1. Gaaspanelen

Als je een mooie, strak vormgegeven tuinafscheiding wilt plaatsen die niet direct al het zonlicht wegneemt, kun je kiezen voor gaaspanelen. Dit zijn verzinkte panelen, die je plaatst tussen houten palen. Een gaaspaneel kun je ook heel goed gebruiken om klimplanten tegenaan te laten groeien, voor een mooie natuurlijke uitstraling van je tuin. Ook is het mogelijk om dergelijke panelen te bedekken met matten van riet of bamboe. In dat geval heb je uiteraard niet meer het directe zonlicht dat het gaas in zijn originele vorm wel doorlaat. 

  1. Schapenhekken

Als je de tuin niet geheel aan het zicht van passanten wilt onttrekken, maar gewoon een leuke, speelse afscheiding wilt hebben die de grenzen markeert, kun je kiezen voor een zogenoemd schapenhek. Dit type hek wordt vaak toegepast bij tuinen waar een landelijke uitstraling gewenst is. Bovendien kies je hiermee voor een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Het schapenhek is een laag hek, de latten hebben een hoogte van ongeveer vijftig centimeter en worden op een onderlinge afstand van ongeveer vier à vijf centimeter van elkaar geplaatst. Twee stevige staaldraden houden de latten op hun plek. Dit type hek is niet geschikt als je kleine huisdieren in de tuin hebt rondlopen die het terrein niet mogen verlaten. 

  1. Betonschutting

De betonschutting is een mooie optie voor mensen die hun woning industrieel hebben ingericht. Je kunt echter ook kiezen voor een betonschutting als contrast met een gazon bijvoorbeeld. Liever geen grijs? Met speciale betonverf schilder je de schutting zelf in de gewenste kleur. Het voordeel van een betonschutting is het robuuste karakter. Ze zijn er in diverse motieven.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide