417
Zwaai de herfstsomberheid gedag met najaarsviolen!
Gepubliceerd: 04-09-2023

De herfst staat voor velen synoniem aan een grijze tuin en kale balkons. Maar hé, vergeet dat sombere beeld! De herfst betekent ook dat de najaarsviolen hun entree maken. Deze stoere bloemetjes zingen en swingen door weer en wind, van herfst tot lente. Dus weg met die winterblues!

Kleurrijke kampioenen 

Met kleurtinten die variëren van diep wijnrood en zonnig oranje tot mystiek paars en hemelsblauw, is er een najaarsviool voor elke sfeer. Groot, klein, bescheiden of opvallend: elke viool is een kleine superheld. Ze vragen minimale zorg. Een beetje water bij droogte is genoeg. Vorst? Geen probleem! Ze buigen even, maar bij de eerste zonnestraal staan ze weer fier rechtop. Wil je ze extra in de watten leggen? Verwen ze dan door de uitgebloeide bloemetjes te verwijderen.

Mix & match 

Stel je eens voor: een vrolijke mix van verschillende viooltjes die samen een kleurenfeest vieren. Of ga je liever voor zen? Kies dan voor één kleurschakering. Een ander ideetje: combineer violen met siergrassen in een chique bloembak. En voor diegenen die van lente surprises houden: plant violen bovenop je bloembollen. Als je tulpen en narcissen ontwaken in het voorjaar, hebben ze alvast kleurrijk gezelschap!

Extra verzorgingstips: 

  1. Plaats je violen op een plek waar ze minstens een paar uur zon krijgen.
  2. Check de grond regelmatig; deze moet vochtig maar niet doorweekt zijn.
  3. Bescherm je violen tegen zware vorst met een dunne laag mulch of stro.
  4. Voed ze eens per maand met een zachte, vloeibare meststof voor een extra boost.

Verras je tuin, balkon of terras met deze vrolijke rakkers en laat de herfst maar komen!
Fotocredit: Mooiwatplantendoen.nl


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids