1786
Welke kleur bloembollen kies jij?

Hoera, het plantseizoen voor bloembollen is in volle gang! Je wilt alvast je tuin voorbereiden op een kleurrijk voorjaar, maar welke kleur bloembollen kies je nu eigenlijk? De kleurencombinaties uit drie tuintrends helpen je op weg.

Keuzes maken
Ken je dat? Sta je verlekkerd naar het schap te kijken met tientallen verschillende kleuren bloembollen, weet je niet welke je moet kiezen! Het liefst mogen ze allemaal in een tasje mee naar jouw tuin, maar er moeten keuzes gemaakt worden. Gelukkig is hulp nabij. De tuintrends vertellen precies welke kleuren hip zijn en goed bij elkaar passen. Er zijn drie trends om uit te kiezen: de harmonieuze, evenwichtige en energieke tuin. Bij elke trend hoort een passend kleurenpalet.

Harmonieuze tuin
Plekjes waar we ons kunnen terugtrekken en de natuur om ons heen kunnen voelen, staan symbool in de harmonieuze tuin. Hier worden zintuigen geprikkeld en heerst het zengevoel. In het rustige kleurenpalet staan verschillende groentinten centraal. Rustige kleuren als lichtgeel, roze en lila geven de harmonieuze tuin een extra positieve sfeer. Bloembollen in deze kleuren fungeren als de kers op de taart. En de geur van deze bloembollen voegen beleving aan de tuin toe en zijn een verrassing voor je reukorgaan.

balk-1-Welke-kleur-bloembollen-kies-jij-0001.jpg

Welke-kleur-bloembollen-kies-jij-01.jpg

Welke-kleur-bloembollen-kies-jij-02.jpg

Welke-kleur-bloembollen-kies-jij-03.jpg

Welke-kleur-bloembollen-kies-jij-04.jpg
Evenwichtige tuin
Waar groen voorheen een ondergeschoven kindje leek, staat het nu gelijk aan niet-levende producten zoals tuinmeubels of een BBQ. Dat komt omdat we evenwicht zoeken in ons leven. Welkom in de evenwichtige tuin. Bloembollen spelen een belangrijke rol in het creëren van een evenwichtige tuin. Vrouwelijke romantische kleuren als roze en paars gecombineerd met mannelijke zakelijke kleuren als bruin en rood brengen balans. Perfecte soorten bloembollen voor deze tuin zijn tulpen, roze druifjes (Muscari) en hyacinten.

balk-2-Welke-kleur-bloembollen-kies-jij-00002.jpg

Welke-kleur-bloembollen-kies-jij-05.jpg

Welke-kleur-bloembollen-kies-jij-06.jpg

Welke-kleur-bloembollen-kies-jij-07.jpg

Welke-kleur-bloembollen-kies-jij-08.jpg
Energieke tuin
Fit zijn en energie uitstralen zijn belangrijke eigenschappen die veel mensen van zichzelf verlangen. Optimisme en fris de nieuwe tijd ingaan staan dan ook symbool voor de energieke tuin. Door in de tuin en op het balkon/terras krachtige kleuren te gebruiken maak je van de buitenruimte een ontspannen en tegelijk een actieve plek. Energieke kleuren en strakke krachtige bloemen geven de tuin dan ook een sportief gevoel, vooral als je ze in opvallende kleurbanen plant. Het kleurenpalet van wit, en harde tinten geel, rood en paars straalt dan ook een echte winnaarsmentaliteit uit.

balk-3-Welke-kleur-bloembollen-kies-jij-00003.jpg
Welke-kleur-bloembollen-kies-jij-09.jpg

Welke-kleur-bloembollen-kies-jij-010.jpg

Welke-kleur-bloembollen-kies-jij-011.jpg
Welke-kleur-bloembollen-kies-jij-012.jpg

Bron: iBulb

 

 

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners