822
Tuinieren is gezond, plant bloembollen

Voor velen is tuinieren een hobby die heerlijk helpt ontspannen. Lekker in de natuur bezig zijn en verstand op nul. Maar wist je dat tuinieren ook gezond is? Waar wacht je nog op, eindig het buitenseizoen met bloembollen planten.

Effect van groen
Professor Roger Ulrich van de Universiteit van Texas deed onderzoek naar het effect van groen op mensen. Het blijkt dat de mensen in een natuurlijke omgeving sneller van stres herstellen dan in een niet natuurlijke omgeving. Bomen, planten en bloemen zorgen ervoor dat een hoge bloeddruk en hartslag sneller op normaal niveau komt. Uit ander onderzoek blijkt ook dat het voor patiënten beter is om na een operatie uitzicht op een natuurlijk omgeving te krijgen. Hierdoor herstellen ze sneller, kunnen ze eerder naar huis, hebben ze minder pijnstillers nodig en klaagden ze minder. Wauw! Alleen al in een natuurlijke omgeving zijn heeft een geweldig effect!

Tuinieren-is-gezond-plant-bloembollen-02.jpg
Calorieënverbrander
Het fijne van tuinieren is dat je het meestal voor je plezier doet. Lekker in oude kleren met de zon op je gezicht, in de aarde wroeten. Het resulteert in een mooie, kleurrijke en geurende tuin. Maar ook een strak lijf! Je verbrandt namelijk 350 calorieën per uur met het planten, zaaien en snoeien van bloemen, planten en bomen. Met spitten en harken verbrand je zelfs meer calorieën dan fietsen. Na een drukke, stressvolle dag is het dus een uitkomst om thuis te komen en heerlijk in je tuin te scharrelen.

Tuinieren-is-gezond-plant-bloembollen-03.jpg
Bloembollen planten
Het buitenseizoen zit er bijna op maar gelukkig is dit het moment om bloembollen te planten. Het maakt je zen, verbrandt lekker veel calorieën én het zorgt ervoor dat je in het voorjaar wordt getrakteerd op de eerste kleur in de tuin. De perfecte periode om bloembollen te planten is van september tot en met december, voor de eerste nachtvorst. Volg de vier stappen en het kan niet mis gaan.

Tuinieren-is-gezond-plant-bloembollen-05.jpg

  1. Maak eerst de aarde goed los met een spade op de plaats waar de bloembollen komen.
  2. Graaf een gat, met een spade of een bloembollenplanter.
  3. Plant de bloembollen in het gat met de punt omhoog en de bolle kant naar beneden.
  4. Maak het gat dicht met de uitgegraven aarde en druk het wat aan.

Tips

  • Inspiratie doen over soorten bloembollen of mixen? Ga dan naar www.bulb.com.
  • Wist je dat je bloembollen ook in laagjes kunt planten? Dit heet lasagnebeplanting.
  • Heb je geen tuin, maar wel een balkon of terras? Bloembollen doen het gelukkig ook fantastisch in potten en plantenbakken. Zorg voor genoeg potgrond om vocht voor de bloembollen te kunnen vasthouden.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners