8319
Terrasplant van 2018: Agapanthus

Elegante stelen, lange groene bladeren en statige blauwe of witte bloemen die uit een heleboel kleine kelken bestaan: de Agapanthus, ook wel bekend als Afrikaanse lelie, is een echt spektakelstuk op het terras. Met aan de onderkant veel groen, in het midden de gladde stelen en bloemen die op bloeiend vuurwerk lijken als kroon zijn mooie lijnen op het terras te creëren. De Agapanthus is makkelijk in de verzorging en mooi om te zien, met een rijke bloei van het begin van de zomer tot het begin van de herfst. Goed om te weten: de Agapanthus bloeit elk jaar met méér bloemen.

 

Terrasplant-van-2018-Agapanthus03.jpg

Keuze assortiment
De meest voorkomende Agapanthus is afgeleid van de A. africanus, met blauwe en witte bloemen. Van beide komen verschillende cultivars voor die verschillen in plantvorm, steellengte, blad- en bloemvorm en bloeitijd. Er zijn bladhoudende en bladverliezende soorten van de Agapanthus. Door veredeling zijn cultivars ontstaan die mooi compact blijven en daardoor zeer geschikt zijn voor op het terras.

Terrasplant-van-2018-Agapanthus02.jpg

Agapanthus trivia
• De Agapanthus staat symbool voor de liefde. De naam is afkomstig van het Griekse 'agape' (liefde) en 'anthos' (bloem)
• De plant is al heel oud; gedroogde wortels werden door vrouwen van Afrikaanse oervolken als amulet gedragen om gezonde baby's te krijgen.
• Om het huis en in de tuin staat de Agapanthus symbool voor een gelukkig thuis.

Herkomst
De Agapanthus komt uit zuidelijk Afrika en is inheems in landen als Zuid-Afrika, Lesotho, Swaziland en Mozambique. Op natuurlijke wijze zijn de zaadjes van de plant wereldwijd verwaaid en gezaaid, zodat ze nu ook in het wild voorkomen in Australië, Mexico en Europa.

Verzorgingstips

  • De Agapanthus staat graag zonnig en beschut in een mengsel van potgrond en zand.
  • Plaats de Agapanthus in een ruime pot met een drainagegat.
  • Zorg zeker in het groeiseizoen altijd voor een iets vochtige kluit.
  • Elke maand een beetje plantenvoeding helpt de groei en bloei
  • De Agapanthus is niet helemaal winterhard en overwintert als het kouder wordt dan een paar graden onder nul het best in een koele schuur of kelder.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners