Heb jij een tuin met tegels omdat je geen tijd of zin hebt om planten te verzorgen? Daarnaast is een boom in de tuin de nummer een reden voor burenruzies omdat een boom soms veel rommel maakt als zijn bladeren in de herfst uitvallen, of omdat hij groter wordt dan verwacht en zo voor schaduw in de tuin van de buren zorgt. Kortom allemaal gedoe en redenen om geen boom in je tuin te nemen. Maar wat nou als je de tuin decoreert met kunstbomen voor buiten? Wij leggen je uit op welke manier jij je tuin van groen kan voorzien zonder dat je er de lasten van hoeft te ervaren.

 

Voordelen van kunstbomen

Net hebben we al een paar voordelen genoemd van kunstbomen maar er zijn er nog veel meer en die noemen we hieronder voor je op.

  • Door slechts een paar kunst bomen in je tuin te zetten, oogt een tuin al veel sfeervoller. In de winter heb je er ook geen last van dat je boom kaal wordt dus je hebt altijd groen in je tuin.
  • In de zomer kan je lekker in de tuin gaan zitten in plaats van dat je moet werken om de boel er mooi bij te laten staan. Het kost namelijk veel tijd, moeite en kennis om een tuin vol echte bomen, bloemen en planten mooi te houden. Met kunstexemplaren heb je daar geen last van.
  • Katten en honden komen niet in de buurt van je kunstbomen voor buiten omdat ze zich niet aangetrokken voelen tot de nepvariant. Zo hoef je je geen zorgen te maken over uitgegraven wortels want je kunstboom staat helemaal veilig.
  • Ook hoef je voor kunstbomen geen hovenier in te schakelen omdat ze niet geplant hoeven te worden. Je zet ze neer en je bent direct klaar.
  • Nog een voordeel van kunstbomen is dat ze symmetrisch zijn als je twee dezelfde neemt. Dat oogt heel rustig als je ze naast elkaar plaatst.
  • Je kan de bomen stylen zoals jij dat wil. Je hoeft ze maar een keer te knippen en hoeft ze daarna nooit meer bij te werken.

Plaatsen van kunstbomen

Op welke manier kun je kunstbomen plaatsen? Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld een grote in een hoek te plaatsen als je niet veel ruimte in de tuin hebt. Als je wel veel ruimte hebt kun je ervoor kiezen om hem juist in het midden van je tuin te zetten zodat hij lekker opvalt. Om de boom heen zou je wat leuke potjes of kaarsen voor buiten neer kunnen zetten. Daar creëer je ontzettend veel sfeer mee. Om het straatbeeld wat te verbeteren zou je ervoor kunnen kiezen om bij je voordeur een kleine kunstboom te plaatsen. In een straat kan het namelijk erg saai ogen als alles van steen is. Een beetje groen zorgt voor een gezelliger beeld.

Soorten kunstbomen

Er is niet een soort kunstboom, er zijn heel veel soorten kunstbomen die buiten kunnen staan. Zo heb je een kunstpalm, kunst olijfboom, kunst bonsai en ga zo maar door. Deze verschillende soorten bomen zijn verkrijgbaar in diverse maten zodat je ook in een kleine tuin een kunstboom kwijt kunt.

Eveneens is er verschil in prijs als het aankomt op het kopen van kunstbomen. Tegenwoordig hoeft geen vermogen te kosten om een mooi exemplaar te kopen maar als ze slechts een paar tientjes kosten ligt de kwaliteit vaak wel wat lager. Wij adviseren om eerst de reviews te lezen als je van plan bent om ergens een kunstboom aan te schaffen.

Kunststruiken

Wat erg leuk staat naast die kunstbomen zijn kunststruiken. Ook hiervan heb je verschillende soorten en maten. Zo is er de kunst buxus of een kunst laurierplant. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om in plaats van een hek om je tuin, een haag te maken van nepplanten. Daar zou je natuurlijk ook kunstbomen in kunnen verwerken.

De bomen zijn het grote werk maar kunststruiken zijn ideaal voor mensen die behoefte hebben aan veel groen in de tuin.

Wat past bij jouw stijl?

Zoals je inmiddels gelezen hebt zijn er eindeloos veel opties als het aankomt op het buiten plaatsen van kunstbomen. Maar wat vooral belangrijk is, is dat de tuin past bij de stijl die jij prettig vindt. Ben jij minimalistisch? Dan kies je misschien voor een grote boom. Maar houd je wel van drukte en gezelligheid? Dan kun je een aantal kunstbomen plaatsen met misschien zelfs wat kunstplanten en kunststruiken om het helemaal af te maken. Op deze manier kun je genieten van het groen in je tuin zonder dat je er omkijken naar hebt. Alleen maar voordelen dus, om je tuin te decoreren met kunstgroen.

Ook leuk om te lezen