Weg met dat grauwe grijs van de winter. Met bollen-op-pot geef je je terras – snel en gemakkelijk – een kleurenboost. Daar krijg je energie van!

 

Zin in kleur

In de loop van de winter kun je zo verlangen naar de eerste frisse kleuren in je tuin. Waar wacht je nog op? Trek je winterjas aan, haal een bezem over je terras en leef je uit met bollen-op-pot. Een instant kleurenboost voor je terras!

Mix en match

Van tulpen (Tulipa) tot narcissen (Narcissus), van hyacinten (Hyacinthus) tot blauwe druifjes (Muscari); er is zo veel keuze aan bollen-op-pot. Kies één soort, bijvoorbeeld felroze tulpen of blauwe druifjes, voor een krachtig effect. Of mix verschillende bloemen in een pot of een verzameling potten voor een meer natuurlijke uitstraling. Hoe meer variatie in kleuren en bloemvormen, hoe vrolijker het wordt.

Goed bezig

Zo buiten bezig zijn met bollen-op-pot geeft je nieuwe energie. Adem de frisse lucht in en geniet van de stralende lentekleuren. Met enkele geurende bollen-op-pot erbij beleef je het lentegevoel nog intenser. De meeste hyacinten en veel narcissen verspreiden een heerlijke zoete bloemengeur. Zet ook alvast een fijne tuinstoel op je terras, dan kun je snel naar buiten zodra de zon door de wolken prikt. Laat de lente nu maar komen!

Tips! 

  • Bollen-op-pot kunnen zonder problemen lichte nachtvorst verdragen. Zet ze alleen bij strenge vorst, kouder dan -5˚C, even binnen, bijvoorbeeld in de schuur. 
  • Zet bollen-op-pot op een strategische plek op je terras. Als je er ook binnenshuis op uitkijkt, dan heb je er nog meer plezier van.
  • Kleurrijke bollen-op-pot bij de voordeur? Goed idee, daar vrolijkt de hele buurt van op. 
  • Kijk voor nog meer inspiratie en ideeën op: www.ilsysays.com

Ook leuk om te lezen