848
Een appeltje voor de dorst
Gepubliceerd: 16-09-2022 Laatste update: 10-02-2023

Dat alles duurder wordt en iedereen wel een spreekwoordelijk ‘appeltje voor de dorst’ kan gebruiken, daar gaan we het in dit artikel níet over hebben. Dat figuurlijke appeltje voor de dorst bedoelen wij hier niet. Wij hebben het namelijk over veel leukere appeltjes, de échte zoetsappige en kleurrijke appeltjes voor de dorst. En wel de lekkerste die er zijn in ons mooie landje. Wij hebben namelijk onszelf vorig jaar een cadeautje gedaan waar we nu héél blij van worden. Wat dat was? Een kleine hint; wie zaait, zal oogsten!

Wie plant, zal oogsten

Eigenlijk was het geen kwestie van zaaien wat wij vorig jaar deden, maar van planten. Wij hebben namelijk onze tuin geupgraded met een paar bomen die vruchten geven. We hadden al eens geprobeerd een moestuin te onderhouden, iets wat een wisselend succes bleek te zijn. Een moestuin is namelijk nog best wel een intensieve bezigheid om tot een mooi resultaat te komen. En eerlijk is eerlijk, in ons drukke bestaan ontschoten de aardbeienstekjes nog wel eens aan onze aandacht. Maar die bomen planten, dat was werkelijk de beste keuze ooit.

De ene appel is de andere niet

We hadden diverse fruitbomen gepland, maar de grote winnaar qua oogst was toch wel de appelboom. Zijn vruchten vonden gretig aftrek, niet zo gek want het waren dan ook meteen de lekkerste appels die er naar onze mening zijn. De welbekende Elstar appelen. Er zijn de afgelopen jaren behoorlijk wat appelsoorten bijgekomen, van de zoete Fuji tot de zuurdere Granny Smith. En dan hebben we het nog geen eens over hippe varianten als de Kanzi appel gehad. Maar er kunnen nog zoveel nieuwe appelen worden gekweekt, uiteindelijk gaat er toch echt niks boven een sappige roodgroene Elstar.

De Elstar appelboom is dan ook de perfecte boom voor in de eigen boomgaard. Het is gemaakt voor het Hollandse klimaat en het garandeert dan ook een goede oogst in het najaar. Je hoeft er verder weinig aan te doen. Aan het einde van het seizoen de boom snoeien en in droge periodes kan een extra dosis water af en toe ook geen kwaad. Maar verder is het er ééntje uit de zelfredzame soort.

Dus plant ook vandaag in jouw tuin nog een appelboom, zo creëer jij voor volgend jaar alvast een appeltje voor de dorst!

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids