1689
Bloemen die je tuin doen bloeien!

Of je nu een grote of kleine tuin hebt, bloemen voegen een geheel nieuwe dimensie toe aan je tuin. Kies voor een bepaalde kleur of soort of een mengsel om een ware eyecatcher in de tuin te creëren. Nog op zoek naar inspiratie? Hier vind je een aantal bloemen die je tuin doen bloeien!

 

Vroeg in het voorjaar genieten van bloemen
Als de lange grauwe winterse dagen ten einde lopen begint het bij de meeste mensen te kriebelen. De tuin lonkt en mensen verlangen weer naar kleur in de tuin. Gelukkig zijn er diverse bloemen die al vroeg in het voorjaar bloeien. Als je wilt genieten van vroege bloeiers zorg er dan in elk geval voor dat je een aantal bloembollen her en der in de tuin plant. Denk daarbij aan tulpen, narcissen en sneeuwklokjes. Hoe meer bloembollen je plant, hoe meer kleur er in je tuin is. Je kunt hierbij eindeloos combineren wat kleuren en soorten betreft.

Vaste planten die al vroeg bloeien
Behalve dat je de tuin op kunt vrolijken met bloembollen, kun je ook vaste planten kiezen die al vroeg bloeien. Deze kun je natuurlijk ook gewoon combineren met de bloembollen voor nog meer kleur in de tuin. Kies bijvoorbeeld voor sleutelbloemen, gebroken hartjes en kerstrozen. Kerstrozen kunnen met een beetje geluk zelfs al in de winter bloeien, waardoor je niet hoeft te wachten tot het voorjaar.

Kleurenpracht in de zomer
Als de warmte en zon echt doorzetten zie je in alle tuinen prachtige kleuren van de meest uiteenlopende bloemen en planten. De keuze voor zomerbloeiers is enorm en voor welke bloemen je gaat hangt geheel af van je eigen wensen en eisen. Ook de grondsoort, de verzorging en standplaats bepalen welke bloemen er in je tuin komen. Kies voor eenjarige bloemen als je elk jaar andere kleuren en soorten in de tuin wil of voor meerjarig als je jaren achter elkaar wilt genieten van de bloemenpracht. Voorbeelden zomerbloemen: afrikaantjes, aster of stokrozen

Populaire bloeiers in de zomer
Zomerse bloemen die je tuin doen bloeien zijn onder andere petunia's, geraniums, verbena en hortensia. Als je kiest voor het zaaien van bloemen dan zijn afhankelijk van de standplaats zonnebloemen, afrikaantjes, duizendschoon en zinnia's een hele goede keuze. De meeste bloemen kunnen niet alleen gecombineerd worden met vaste (groene) planten voor een mooi contrast, maar doen het ook in een moestuin goed. Vooral afrikaantjes zijn een aanrader. Deze houden bepaalde ongediertes op afstand. Hierdoor kun je dubbelop genieten: aan de ene kant van de geweldige kleuren en aan de andere kant van een betere opbrengst.

Klimmers die opvallen in de tuin
Heb je weinig ruimte tot je beschikking, maar wil je wel optimaal genieten van een mooie bloemenpracht? Dan kun je bloeiende klimmers in je tuin planten. Ook daarin heb je ontzettend veel keuze en bepaalt vooral de standplaats en je eigen voorkeur voor welke soort je gaat. Klimmende winde is een goed voorbeeld van een rijke bloeier die elke muur opfleurt. Dat geldt ook voor de Oost indische kers en de passieflora. De Oostindische kers is bovendien eetbaar, terwijl de passieflora met een beetje geluk vruchten vormt die eveneens eetbaar zijn.

Bloemen die bloeien en heerlijk ruiken
Bloemen die mooi bloeien zijn hartstikke leuk, maar nog leuker is het als deze bloemen ook een heerlijke geur verspreiden. Bijzonder geliefd is lavendel. Dit kruid bloeit met paarse bloemen en ruikt ook nog eens heerlijk. Ook siererwten, goudsbloemen en hangpetunia's voegen naast kleur ook geur toe aan je tuin. Dat geldt overigens net zo goed voor afrikaantjes.

Bloemen die je tuin doen bloeien ook in de schaduw
Niet iedereen heeft de beschikking over een tuin met veel zon. Vooral tuinen die op het oosten en noorden liggen hebben te maken met veel schaduw. Gelukkig kun je ook hier volop genieten van bloemen. Voor een schaduwtuin zijn het vooral vaste bloeiende planten die het goed doen. Denk daarbij aan gebroken hartjes die opvallen door de roze bloemen in hartvorm, elfenbloem, ooievaarsbek en verschillende soorten hosta's.

Bloemen voor bijen en vlinders
Hou je van de natuur en wil je je steentje bijdragen om de bijenpopulatie weer te laten groeien? Of vind je het leuk om vlinders naar je tuin te trekken? Kies dan in elk geval voor bloemen die nuttige insecten aantrekken. Denk daarbij aan akeleien, goudsbloemen, duizendschoon, asters en zonnebloemen. Zonnebloemen zaden zijn tegenwoordig in allerlei variaties verkrijgbaar, waaronder reuzen zonnebloemen die met een lengte van 240 cm echte blikvangers zijn. Daarnaast zijn er ook tal van kleinere soorten verkrijgbaar. En wil je echt iets anders? Kies dan voor rode zonnebloemen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners