2402
Alles wat u moet weten over de Euonymus Japonicus Green Spire
Gepubliceerd: 01-12-2022

De Euonymus Japonicus Green Spire kennen we ook wel als de Japanse Kardinaalsmuts. Het past bij iedere tuininrichting en blijft het gehele jaar door zijn blad behouden, zelfs wanneer de temperaturen ver onder het nulpunt aantikken.

De Green Spire variant heeft donkergroene, glanzende blaadjes die spits toelopen. Verder zijn ze te herkennen aan het lichtgekartelde blad. De Euonymus Japonicus Green Spire is makkelijk in onderhoud dus ook zeer geschikt voor mensen die geen groene vingers hebben. U kunt er prachtige hagen mee vormen maar ook als groeps-of borderbeplanting zullen ze zeker niet misstaan. Door de geringe hoogte van maximaal 80 centimeter geven ze uw tuin een zekere allure. Mooi als erfafscheiding, voor het vormen van tuinkamers of de border een strak verzorgd aanzien te geven. De Euonymus Japonicus kan op iedere standplaats worden aangeplant, of het nu in de volle zon of een schaduwrijke plek is.

De Euonymus Japonicus Green Spire haag als buxus vervanger

U hebt een prachtige buxushaag die de laatste tijd bruin ziet en blad verliest. Vele mensen herkennen dit. Dit betekent veelal dat de buxus is aangetast door de buxusmot of een schimmelziekte. Eigenlijk is er maar één oplossing; de buxus vervangen door een plant die hiertegen resistent is. De Euonymus Japonicus Green Spire heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen dan een buxus maar heeft geen last van deze problemen. En het mooie is, u kunt de buxus al direct vervangen door de Euonymus Japonicus Green Spire. Deze kan namelijk het hele jaar door worden aangeplant. Alleen tijdens een vorstperiode is dit niet aan te raden.

inspiratiebrochures1.png

Tips voor het aanplanten van Euonymus Japonicus ‘Green Spire’

Het aanplanten van de Euonymus Japonicus Green Spire kan in principe in elk seizoen. Enkel als het vriest of als het erg warm of zonnig is, kunt u het aanplanten beter uitstellen. Zo voorkomt u dat de Green Spire zal bevriezen of verbranden na het aanplanten. Het aanplanten van de Euonymus Japonicus Green Spire doet u met behulp van onderstaand stappenplan:

  • Wilt u graag een rechte en strakke haag creëren? Span dan een hulplijn.
  • Begin met het graven van een geul. De geul moet een breedte van 20 tot 30 cm hebben en een diepte van 20 tot 30 cm.
  • Verspreid aanplantgrond in de geul en in de uitgegraven grond. Spit alles goed door elkaar.
  • Plaats de Green Spire in het midden van de geul. Zorg er voor dat de planten recht staan.
  • Schep de uitgegraven grond terug in de geul. Druk de grond rondom de Green Spire goed aan.
  • Geef de Green Spire direct water. Wij raden u aan om in de periode na het aanplanten van de Green Spire de plant om de dag te bewateren. Bij zeer warm en/of droog weer, kunt u de Green Spire elke ochtend van extra water voorzien.

De Euonymus Japonicus Green Spire verzorgen

Wanneer u deze aanplant, voegt u een beetje aanplantgrond aan de uitgegraven aarde toe. Dit zorgt ervoor dat de wortels zich goed ontwikkelen waardoor de Euonymus Japonicus Green Spire nog sterker wordt. Geef na het aanplanten direct water en blijf dit de eerste weken herhalen. Alleen bij zeer warm weer heeft de Euonymus Japonicus Green Spire dagelijks wat vocht nodig. Het beste doet u dat in de ochtenduren. Na de winter, eind maart/begin april, kunt u de planten snoeien. Alleen de bovenzijde toppen is veelal afdoende om weer jong en nieuw blad te vormen. Snoei op een bewolkte, niet al te warme dag om verbranding van de blaadjes te voorkomen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide