07
vr, aug

Runaway Bride is de ongewone naam van een volledig nieuwe hortensia. Met haar opvallende uiterlijk en talloze, sneeuwwitte bloemen, verschilt deze hortensia sterk van haar traditionele zusjes. De plant werd in 2018 uitgeroepen tot ‘Plant of the Year’ tijdens de gerenommeerde Chelsea Flower Show. Runaway Bride is nu ook verkrijgbaar in Nederland.

In de zomer is het tijd om volop te genieten van de zon in eigen tuin en op balkon of terras. Wil je bloeiend de zomer in? Kies dan eens voor hortensia’s. De nieuwe generatie van deze tuinplant bestaat uit veel verschillende soorten en zijn sterker en mooier dan ooit. Ze kunnen bloeien tot diep in het najaar. Er zijn bovendien tuinhortensia’s die het prima doen in potten. Vanaf mei zijn ze in bloei verkrijgbaar bij onder meer tuincentrum en bloemist.

Zomerbloeiers maken een fleurig bloemenparadijs van je tuin, terras of balkon. Door zomerbollen in het voorjaar te planten is het het hele seizoen genieten geblazen.

Waarschijnlijk ben je, net zoals de rest van Nederland, al druk bezig in de tuin. Groot gelijk heb je, want het is heerlijk weer om in de tuin te werken! Dit heerlijke lenteweer is helaas niet alleen gunstig voor jou, maar ook voor de ontwikkeling van wespennesten. Lees hier alles over wespen, wespennesten en hoe je een wespenplaag in de zomer voor kunt zijn!

De gladiool is een van de populairste zomerbollen en is door bloembollenspecialisten benoemd tot Zomerbol van het Jaar. Deze kleurbrenger geeft lange aren met veel bloemen, bijgestaan met zwaardvormig blad. Het is ongekend genieten van de dankbare bloemen.

De zomer wordt een feestje, zeker met zwevende geraniums. Juist als je weinig ruimte op het balkon of terras hebt, bieden hanging baskets uitkomst. Geraniums in hangpotten zijn vanaf eind april weer volop verkrijgbaar, maar je kunt natuurlijk ook zelf een zwevend tuintje maken of ze in hangbakken planten. Vier DIY-ideeën om te genieten van geraniums in de lucht!

Nu we massaal vanuit huis werken of noodgedwongen thuis zitten, is dit de uitgelezen kans om in de tuin aan de slag te gaan. Door dit nu te doen geniet je straks van prachtige bloemen en planten in je tuin.

Weg met dat grauwe grijs van de winter. Met bollen-op-pot geef je je terras – snel en gemakkelijk – een kleurenboost. Daar krijg je energie van!

Het einde van de herfst nadert; tijd om bloembollen te planten voordat het echt koud wordt. Door nu tulpen, narcissen en hyacinten te planten, geniet je in het voorjaar met volle teugen van vrolijke kleuren en geuren. Maar waarom moeten bloembollen nú al geplant worden? En kunnen ze eigenlijk tegen vorst?