Kruiden in de tuin staan gezellig! Je kunt er alle kanten mee op. Als je rondneust op Pinterest kom je de leukste ideeën tegen om je kruiden een prominent plekje te geven in de tuin. Plant ze in terracottapotjes, zet ze op een plank tegen de muur of schutting of kweek ze in een mooie moestuinbak. Plaats ook enkele geurende kruidenplanten op je terras. Zo heb je altijd een heerlijke geur als je daar zit. Je kunt kruiden kant-en-klaar kopen maar leuker is om ze zelf te kweken. Dit kan het hele jaar door: buiten, binnen of in je tuinkas. Van kruiden krijg je nooit genoeg. Gelukkig is de keuze enorm en kun jij lekker variëren.

In september begint voor de meeste mensen het normale leven weer en wordt er meer tijd thuis doorgebracht. Dat is een goede reden om de tuin wat op te fleuren. Het meeste wat erin groeit en bloeit zal over zijn hoogtepunt heen zijn, maar met trompetbloem, kardinaalsmuts, Japanse lavendelheide, schoonvrucht en pruikenboom is zowel de tuin als het terras nieuw leven in te blazen. Samen vormen ze met hun opvallende vormen en schitterende kleuren een prima investering in het Indian Summer-gevoel en wordt het genieten van een mooie nazomer.

Blauwe druifjes, ook wel Muscari genoemd, zijn een van de eerste bloembollen die in het voorjaar bloeien. Ze fleuren de tuin op na het gure seizoen. Deze schoonheid mag zich Bloembol van het jaar 2019 noemen.

Lavendel werkt als een magneet op bijen, hommels en vlinders. Het is een feestje om naar te kijken! Deze vaste plant verspreidt ook nog eens een heerlijke, rustgevende geur. Genoeg redenen om deze topper een plekje in de tuin te geven.

Augustus is geen maand om veel aan de tuin te doen. Veel mensen zijn op vakantie, het is vaak erg warm en wie thuis is, zal weinig zin hebben om intensief te tuinieren. Vandaar dat deze maand planten centraal staan die prettig zelfredzaam zijn bij hoge temperaturen: Agave, Eucalyptus, Aeonium en jadeboom (Crassula).

Wie geniet er niet van een bloeiende tuin in de lente en zomer? Ook bijen, vlinders en vogels profiteren mee. De laatste jaren is duidelijk geworden dat we onze tuin diervriendelijker moeten maken – met name voor de bijen- om het natuurlijke evenwicht in ons land te behouden. Gelukkig worden we zelf ook blij van een paar extra bloemen in de tuin! In dit artikel vind je tuinplanten die je tuin echt verrijken:

Of je nu een grote of kleine tuin hebt, bloemen voegen een geheel nieuwe dimensie toe aan je tuin. Kies voor een bepaalde kleur of soort of een mengsel om een ware eyecatcher in de tuin te creëren. Nog op zoek naar inspiratie? Hier vind je een aantal bloemen die je tuin doen bloeien!

Als deze zomer net zo zonnig, warm en droog wordt als die van 2018, dan biedt Kalanchoë ‘Garden’ uitkomst. Het is de zomerbloeier die de minste verzorging vraagt! Het geheim zit ‘m in de dikke, stevige blaadjes met een watervoorraad. Daardoor is de kleurrijke vetplant bijzonder eenvoudig te verzorgen. Je hoeft maximaal 1 keer per week water te geven tijdens extreem warme en droge periodes, terwijl andere zomerbloeiers juist dagelijks water willen. Zet de Kalanchoës dus maar gerust buiten en geniet van een zorgeloze zomer vol fleur en kleur!