Wie geniet er niet van een bloeiende tuin in de lente en zomer? Ook bijen, vlinders en vogels profiteren mee. De laatste jaren is duidelijk geworden dat we onze tuin diervriendelijker moeten maken – met name voor de bijen- om het natuurlijke evenwicht in ons land te behouden. Gelukkig worden we zelf ook blij van een paar extra bloemen in de tuin! In dit artikel vind je tuinplanten die je tuin echt verrijken:

Of je nu een grote of kleine tuin hebt, bloemen voegen een geheel nieuwe dimensie toe aan je tuin. Kies voor een bepaalde kleur of soort of een mengsel om een ware eyecatcher in de tuin te creëren. Nog op zoek naar inspiratie? Hier vind je een aantal bloemen die je tuin doen bloeien!

Als deze zomer net zo zonnig, warm en droog wordt als die van 2018, dan biedt Kalanchoë ‘Garden’ uitkomst. Het is de zomerbloeier die de minste verzorging vraagt! Het geheim zit ‘m in de dikke, stevige blaadjes met een watervoorraad. Daardoor is de kleurrijke vetplant bijzonder eenvoudig te verzorgen. Je hoeft maximaal 1 keer per week water te geven tijdens extreem warme en droge periodes, terwijl andere zomerbloeiers juist dagelijks water willen. Zet de Kalanchoës dus maar gerust buiten en geniet van een zorgeloze zomer vol fleur en kleur!

Een haag kun je prima als omheining van je tuin planten. Het past bij elke tuin. Een haag is niet alleen als erfafscheiding te gebruiken maar ook om kleinere of grotere vlakken structuur te geven. Er zijn meerder soorten hagen die geschikt zijn voor een omheining om je tuin. Daarnaast moet je ook kijken naar je eigen eisen en wensen waar de haag aan moet voldoen.

Hoe lekker groen wil je het hebben? Deze heester met mooi donkergroen blad en witte bloemtrossen geeft twaalf maanden per jaar een zuidelijk tintje aan je balkon.

Heb jij een tuin met tegels omdat je geen tijd of zin hebt om planten te verzorgen? Daarnaast is een boom in de tuin de nummer een reden voor burenruzies omdat een boom soms veel rommel maakt als zijn bladeren in de herfst uitvallen, of omdat hij groter wordt dan verwacht en zo voor schaduw in de tuin van de buren zorgt. Kortom allemaal gedoe en redenen om geen boom in je tuin te nemen. Maar wat nou als je de tuin decoreert met kunstbomen voor buiten? Wij leggen je uit op welke manier jij je tuin van groen kan voorzien zonder dat je er de lasten van hoeft te ervaren.

Baal jij ook elk voorjaar omdat je bent vergeten om bloembollen te planten? Tijd voor verandering! Gun jezelf de eerste voorjaarskleuren in de tuin en vergeet het dit jaar niet, want het is nú tijd om bloembollen te planten.