7738
Kunstgras op dakterras

In de stad beschikt niet iedereen over een ruim balkon of een tuintje. Dat is jammer, vooral als je in de zomer alle buren van het weer ziet genieten. Heb je een plat dak? Dan kun jij in de zomer ook buiten zitten! Je hoeft alleen maar een terras op het plat dak aan te leggen. In dit artikel leer je in een paar stappen een dakterras aanleggen.

Stap 1: De juiste kunststof grasmatten kiezen

Wat kost een dakterras? Dat kan per soort flink verschillen. Je kunt kiezen voor vlonders of kiezels, maar kunstgras is de voordeligste vorm van dakterras-bedekking. Er zijn verschillende soorten kunstgras verkrijgbaar die in prijs verschillen. Leen Bakker biedt twee soorten: grastapijt en kunstgras.

Grastapijt is vlak kunstgras (geen sprietjes) en is gemaakt van waterafvoerend polypropyleen. Grastapijt is zacht en behoudt zijn kleur prima. De coupons gaan minstens een jaar mee. Met grastapijt hoeft een dakterras echter niet veel te kosten!

Dakterras aanleggen voor wat intensiever gebruik? Kies dan de duurzame variant: turfgras. Dit kunstgras bestaat uit sprietjes, is waterbestendig en –afvoerend en is kleurvast. Bovendien is het net zo eenvoudig op maat te maken als grastapijt.

Stap 2: Aanleg kunstgras in de tuin bovenop je dak

Grastapijt is niet sterk genoeg om zo over je dak uit te rollen. Leg eerst een drukverdelend onderdoek of een laag tegels. Zorg ervoor dat je tussen de tegels en het dakleer stukjes rubber plaatst!

Turfgras is dikker en sterker en kun je wel rechtstreeks op je dak leggen. Maak je dak eerst vuil en stofvrij, leg eventueel een drukverdelend onderdoek en rol je kunstgras uit in stroken. Aan de einden van je terras snijd of knip je het kunstgras op maat.

Vind je kunstgras saai? Dan kun je het combineren met vlonders of kiezels. Zoek voor ideeën eens naar foto’s van andere dakterrassen. Voorbeelden zijn er genoeg te vinden!

Stap 3: Inrichten dakterras en genieten maar!

 

 

Klaar met de aanleg van je dakgazon? Dan is het tijd om te genieten! Richt je dakterras eerst leuk in met een tuinset, planten en wat accessoires. Voor inspiratie bekijk je meer dakterras-voorbeelden en lees je ‘Kosten besparen met slimme inrichting dakterras’.

 

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners