Heb jij ook van de lange weekenden genoten in de tuin of op het balkon? Of moet je nog beginnen om de tuin zomerklaar te maken, maar mis je nog wat inspiratie? Je bent vast niet de enige, hieronder zijn 3 tips beschreven om jouw tuin of balkon op een originele manier op te pimpen.

Tip 1: Zwevende planten
Allemaal wel leuk die plantenbakken op de grond en op de tafel, maar ze staan soms ook onhandig en in de weg. De tafel staat al vol en je kan er overheen struikelen. Een tip is om meer dynamiek door te voeren in de tuin of balkon, hang je sierpotten op aan de plantenhangers om je tuin of balkon meer stijl te geven. Hoe leuk is deze optie? Door de potten op verschillende hoogtes te hangen creëer je een gezellige, speelse en vrolijke tuin.

Tip 2: Natuurlijke uitstraling
Wil je het echte buitengevoel overbrengen in je tuin of op het balkon? Maak dan gebruik van houten meubels en een lekkere loungeset. Door de vele verschillende opties wordt de tuin echt jouw tuin. Omdat er bij een natuurlijke uitstraling veel hout wordt gebruikt, is het slim om deze meubels jaarlijks te behandelen met olie om de natuurlijke uitstraling te behouden. Tijdens het jaarlijks behandelen van het hout kan je ook een kleurtje aanbrengen op de meubels. Het is mogelijk om hier een schilder voor in te schakelen, maar wat kost een schilder eigenlijk? De kosten zijn afhankelijk van de afmetingen en de wensen. Om hier kosten op te besparen is het een tip om je buurjongen of kennis te vragen. Zo moeilijk is het namelijk niet.

Tip 3: Groen aan de muur en kussens op de meubels
Vind je de planten op de grond en op de tafel vervelend staan? Denk dan eens aan verticaal tuinieren. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van een klimplantrek kan je alle kanten op. Op de klimplantrekken kunnen klimplanten worden gevestigd, maar er is ook een mogelijkheid om er plantenpotten aan te hangen. Op deze manier worden alle kale plekken benut en ziet het er gezellig uit. Ben je klaar met die eenvoudige kleuren en wordt het tijd voor wat felle kleuren en gezelligheid in de tuin? Kleed je tuin of balkon aan met kleurrijke kussens. Trek bijvoorbeeld de kleur van je woning door naar de tuin of ga voor totaal andere kleuren en prints.

Met deze tips kan je op eenvoudige manier een comfortabel en gezellig hoekje maken in je tuin of op het balkon. Heb jij totaal geen groene vingers en is de tuin wel toe aan vernieuwing? Denk er dan aan om specialisten in te schakelen. Door de prijzen te vergelijken van bijvoorbeeld een hovenier bespaar je al snel 40% op de totale kosten. Op deze manier kan het bespaarde geld gebruikt worden voor een nieuwe loungeset of een leuke hangmat.

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Xooon interieurs
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Superkeukens
Keukenvision
Mijn Bad
Kalfire houthaarden
Kalfire gashaarden
Dik Geurts
Dru gashaarden
Nibo Stone
Design trapleuning
Vivara leven in de tuin

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Wij gaan netjes met uw gegevens om. Dit kunt nalezen in onze privacy verklaring. Door op aanvragen te klikken gaat u akkoord dat wij uw gegevens verwerken om uw aanvraag af te kunnen handelen. Hierna worden uw gegevens door ons weer verwijderd.

 

 

Ook leuk om te lezen