08
za, aug

Wil je wel eens wat anders als tuinafscheiding dan de bekende schuttingen of groene hagen? Of heb je een lelijke muur in de tuin en weet je niet zo goed wat je daarmee moet? Dan hebben wij een leuke tip voor je; heidematten.

Heidematten is een natuurlijk product gemaakt van dicht op elkaar geweven heide en gebonden met gegalvaniseerd ijzerdraad. Omdat de onderlinge afstand van de ijzerdraden maar heel klein is, is een heidemat een zeer stevig product.

Wil je een natuurlijke tuinafscheiding dan is een heidemat een prima alternatief voor de traditionele tuinafscheidingen die we kennen. Heidematten zijn eenvoudig te bevestigen op bijvoorbeeld betongaas en geven al snel een gevoel van beschutting. Kies je voor de wat dikkere matten dan heb je gelijk de maximale privacy.

Heidematten zijn zeer geschikt om te laten begroeien met klimplanten en je kan ze eenvoudig in hoogte en breedte aanpassen.

Ook zijn heidematten prima te plaatsen tegen een bestaande schutting of een lelijke muur in je tuin. Omdat heidematten uit een natuurlijk materiaal bestaan zullen ze ook een aantrekkingskracht uitoefenen op vogels, vlinders en insecten. Milieu organisaties raden het gebruik van heidematten zeer aan omdat je met een heidemat een milieuvriendelijk tuinscherm plaatst waarvoor geen boskap plaats hoeft te vinden.

De levensduur van heidematten is ongeveer 8 tot 10 jaar

Ook leuk om te lezen