1577
Met gras geef je de tuin vorm
Gepubliceerd: 02-04-2021 Laatste update: 06-05-2021

Je tuin kun je op verschillende manieren inrichten. Misschien houd je van een bepaalde stijl en wil je jouw tuin die uitstraling meegeven? Landelijk, modern, minimalistisch of klassiek. Alles is natuurlijk mogelijk. Het is fijn als binnen mooi aansluit bij het buiten. En het is ook heel fijn als het natuurlijk en groen blijft. Gras is het hele jaar door mooi groen. En je geeft er de vorm van je tuin heel duidelijk mee aan.

Eerst ga je een mooi plan maken, het tuinontwerp of het tuinplan. In dit plan geef je jouw gewenste stijl aan. Geef aan waar je kleurrijke borders met veel bloemen wilt hebben en waar je een paar bomen leuk vindt staan. Hoe ga je naar die plekken toe? Geef de looppaden aan. Zo krijg je al een hele vorm. Waar is het lekker om in de zon te zitten? Daar komt een terras, ook met een paadje ernaartoe. Voor je het weet heb je een hele leuke en interessante vorm gemaakt waar je gazon gaat komen.

Een echt gazon

De tuinpaden maak je van boomschors. Dat zag je laatst in die leuke moestuin van je vriendin. Staat heel natuurlijk en het laat perfect water door. Beter dan die strakke tegels waar geen spatje regenwater doorheen komt. Je wil namelijk ook je steentje bijdragen aan een beter milieu en iets tegen de klimaatverandering doen. Zoveel mogelijk groen dus. Een echt gazon is volgens jou helemaal top! Kunnen je kinderen en straks je kleinkinderen lekker op spelen. Maar eerst ga je er lekker zelf van genieten. Lekker met je blote voeten over het gras lopen. Een kopje thee drinken, gewoon op het gras, heerlijk! Je gaat op zoek naar een speelgazon graszadenmengsel. Met een mengsel heb je eigenlijk alles in één. Engels raaigras is het snelst kiemende gras, veldbeemdgras vormt een stevige zode en roodzwenk zorgt voor een mooie uitstraling.

WIN-VLOERKLEED.png

Graszaad en bloemenzaad

Voor de borders ben je aan het kijken naar zaden voor bloemen. Je vindt het leuk om zelf te zaaien in plaats van gewoon de plantjes erin te zetten en graszoden neer te leggen. Dan zie je het niet groeien. En dat vindt je veel te leuk! Het opkomen van de plantjes en ze zien groeien. Graszaad heb je inmiddels gevonden. Nu nog bloemenzaden. Bloemenmengsels zijn helemaal in. Logisch, bloemen zijn hartstikke mooi en helpen de bijen en de vlinders. Maar er zijn zoveel verschillende bloemenmengsels! Als je het moeilijk vo=ind om een keuze te maken dan kun je altijd het blog Geïllustreerde zaaihandleiding voor veldbloemen lezen met veel praktische tips. Veel plezier!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide