2052
Kunstgras prettig voor dieren en kinderen
Gepubliceerd: 16-06-2020

Ben je op zoek naar kunstgras? Heb je nu nog helemaal geen gras of ben je het natuurlijke gazon helemaal zat? Je merkt misschien dat het onderhoud veel tijd van je vraagt en dat het lastig is om het mooi te houden. Zeker als een groot gedeelte van het gras in de schaduw ligt. Kunstgras biedt je diverse voordelen. Heb je huisdieren, dan is dit gras een uitstekende optie. Uiteraard geldt dit ook voor kinderen die er regelmatig op spelen.

 

 

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Kunstgras fijn voor honden
Zeker als je kiest voor een goede kwaliteit gras, dan doe je jouw huisdier daar een groot plezier mee. Er wordt soms gedacht dat dieren een kunstgazon niet prettig vinden. Dat is echter zeker niet het geval. Naast honden vinden ook konijnen en katten dit gras heel comfortabel. Ze zien natuurlijk het verschil niet tussen gewoon gras en een tapijt. Verder zie je in de praktijk dat dieren het natuurlijk ogende kunstgras als heel prettig aan hun poten ervaren. En wat denk je van ravotten en rollen door het gras? Wees niet verbaasd als je hond zelfs in slaap valt op het groene grasmat.

Blijft langer mooi
Kunstgras kost veel minder onderhoud. Verkoop je grasmaaier maar en geniet van je groene gazon. Heb je huisdieren of kinderen, dan is nepgras bijzonder prettig. Laat ze maar heerlijk rennen en ravotten. Dit gras kan wel een stootje hebben. Ook al lijkt het grasveld plat, na een klein poosje veren de sprietjes zo weer terug. Honden en konijnen graven graag. Ze hebben echter al heel snel in de gaten dat dat nu gewoon niet meer kan.

Ontlasting makkelijker te verwijderen
Tja, daar ben je hond voor. Ook op jouw kunstgras laat hij of zij de ontlasting achter. Dit is echter veel minder een probleem als bij gewoon gras. Je kunt het snel en gemakkelijk verwijderen. Natuurlijk ontstaan er geen gele of bruine vlekken. Ook voor kale plekken hoef je niet bang te zijn. Is het erg nat buiten en houd je daarom je dier maar liever binnen? Anders zit je straks weer met die vieze modderpoten. Bij kunstgras hoef je ook daar niet bang voor je zijn.

Het liefst zonder naden
Heb je dieren en kies je voor kunstgras? Zorg er dan wel voor dat alles naadloos overloopt. Je wilt tenslotte geen verwondingen aan nagels en/of poten. Opstaande randen en naden zouden daar namelijk wel voor kunnen zorgen. Een egaal oppervlak en fijn aanvoelend gras is het prettigst voor je huisdier.

Kunstgras ideaal voor kinderen

Heb je regelmatig spelende kinderen op het gazon, dan merk je dat het gras daar wel onder lijdt. Bij kunstgras hoef je daar niet bang voor te zijn. Het is veilig voor kinderen, maar het is ook een ideale ondergrond voor bijvoorbeeld een zwembadje of een speeltoestel. De kinderen vinden het heerlijk zacht aanvoelen en jij profiteert van de slijtvastheid. Ook is het prima schoon te houden.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids