Een mooi groen gazon is een aanwinst voor iedere tuin. Maar waar wil je dat het gazon uit bestaat? Kies je voor natuurlijk gras of lekker makkelijk kunstgras? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij!

Ben je op zoek naar kunstgras? Heb je nu nog helemaal geen gras of ben je het natuurlijke gazon helemaal zat? Je merkt misschien dat het onderhoud veel tijd van je vraagt en dat het lastig is om het mooi te houden. Zeker als een groot gedeelte van het gras in de schaduw ligt. Kunstgras biedt je diverse voordelen. Heb je huisdieren, dan is dit gras een uitstekende optie. Uiteraard geldt dit ook voor kinderen die er regelmatig op spelen.

Bij kunstgras denk je misschien al gauw aan een voetbalveld, maar ook in je achtertuin of op je balkon kan binnenkort zo’n prachtige groene kunstgrasmat liggen. Wij snappen wel waarom, want kunstgras heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van ‘echt’ gazonnetje. Benieuwd naar waarom kunstgras zo’n goed idee is? Wij zetten in dit artikel vijf redenen voor je op een rijtje.

Een mooi groen en strak gazon krijg je niet vanzelf, je zult hiervoor regelmatig onderhoud moeten uitvoeren om te voorkomen dat onkruid of mos vrij spel krijgen. In dit artikel behandelen we de belangrijkste onderhoudswerkzaamheden die nodig zijn om te kunnen genieten van een mooi groen en strak gazon.

Kunstgras is niet alleen ideaal als onderhoudsvriendelijke grasmat voor tuin of balkon. De toepassingen voor kunstgras zijn veel diverser. Naast tal van buitentoepassingen is kunstgras ook erg geschikt voor gebruik binnenshuis. Met kunstgras maar ook met beurstapijt kun je alle kanten op. Wij lichten aan aantal creatieve ideeën toe.

Een tuin is de trots voor veel Nederlanders die gelukkig genoeg zijn om deze te bezitten. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat men beschikt over een tuin. Voor deze geluksvogels is het daarom geen gek idee om een tuin goed te onderhouden. Een goed onderhouden tuin heeft een positief effect op de gehele uitstraling van een woning. Dit bevorderd het leef-plezier van de desbetreffende bewoners enorm. Nu zijn er verschillende manier om een tuin te onderhouden, wanneer het gaat om der verzorging van bloemen/planten is water onmisbaar. Water is nodig om de deze natuurverschijnselen te laten groeien en gezond te houden. Helemaal op de warmere dagen is een juiste bewatering ontzettend belangrijk. Maar hoe kan dit nou het best worden gedaan, en wat gebeurt er met de tuin als je op vakantie bent. Dit artikel zal een antwoord geven op deze vragen.

De zomer breekt aan en met het warme weer zoek je al snel een plekje op in de zon. Het is natuurlijk heerlijk als dit kan in je eigen tuin op je eigen terras. Toch is het wel zo fijn als je een netjes onderhouden tuin hebt. Een tuin onderhouden kost veel tijd. Ooit wel eens gedacht aan kunstgras? Geen tijd meer kwijt aan onderhoud, maar wel lekker genieten van de zon? Het kan!De zomer breekt aan en met het warme weer zoek je al snel een plekje op in de zon. Het is natuurlijk heerlijk als dit kan in je eigen tuin op je eigen terras. Toch is het wel zo fijn als je een netjes onderhouden tuin hebt. Een tuin onderhouden kost veel tijd. Ooit wel eens gedacht aan kunstgras? Geen tijd meer kwijt aan onderhoud, maar wel lekker genieten van de zon? Het kan!

Ben jij die bruine vlekken elk jaar opnieuw in het gras in jouw tuin ook zo zat? Of valt het geregeld maaien van het gras jou toch een beetje tegen? Denk dan eens aan kunstgras. Kunstgras is de ideale oplossing voor hardwerkende tuinliefhebbers of als prima vervanging voor een grasmat voor met mos en bruine plekken.

Als de zon weer eens doorbreekt is er niets heerlijker dan in de tuin genieten van het groen en het mooie weer. Wanneer je met je kopje koffie in de tuinstoel over de tuin uitkijkt zou je je echt ontspannen kunnen voelen. Maar vaak zie je hoeveel je nog in die tuin moet werken: je grasmat is niet mooi groen, het onkruid komt tussen de grassprieten op en er groeit mos waar de zon nooit komt. De tuin is meer werk dan dat deze zorgt voor ontspanning. Met een kunstgrasmat zijn deze zorgen voorbij.