Kunstgras is niet alleen ideaal als onderhoudsvriendelijke grasmat voor tuin of balkon. De toepassingen voor kunstgras zijn veel diverser. Naast tal van buitentoepassingen is kunstgras ook erg geschikt voor gebruik binnenshuis. Met kunstgras maar ook met beurstapijt kun je alle kanten op. Wij lichten aan aantal creatieve ideeën toe.

Een tuin is de trots voor veel Nederlanders die gelukkig genoeg zijn om deze te bezitten. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat men beschikt over een tuin. Voor deze geluksvogels is het daarom geen gek idee om een tuin goed te onderhouden. Een goed onderhouden tuin heeft een positief effect op de gehele uitstraling van een woning. Dit bevorderd het leef-plezier van de desbetreffende bewoners enorm. Nu zijn er verschillende manier om een tuin te onderhouden, wanneer het gaat om der verzorging van bloemen/planten is water onmisbaar. Water is nodig om de deze natuurverschijnselen te laten groeien en gezond te houden. Helemaal op de warmere dagen is een juiste bewatering ontzettend belangrijk. Maar hoe kan dit nou het best worden gedaan, en wat gebeurt er met de tuin als je op vakantie bent. Dit artikel zal een antwoord geven op deze vragen.

De zomer breekt aan en met het warme weer zoek je al snel een plekje op in de zon. Het is natuurlijk heerlijk als dit kan in je eigen tuin op je eigen terras. Toch is het wel zo fijn als je een netjes onderhouden tuin hebt. Een tuin onderhouden kost veel tijd. Ooit wel eens gedacht aan kunstgras? Geen tijd meer kwijt aan onderhoud, maar wel lekker genieten van de zon? Het kan!De zomer breekt aan en met het warme weer zoek je al snel een plekje op in de zon. Het is natuurlijk heerlijk als dit kan in je eigen tuin op je eigen terras. Toch is het wel zo fijn als je een netjes onderhouden tuin hebt. Een tuin onderhouden kost veel tijd. Ooit wel eens gedacht aan kunstgras? Geen tijd meer kwijt aan onderhoud, maar wel lekker genieten van de zon? Het kan!

Ben jij die bruine vlekken elk jaar opnieuw in het gras in jouw tuin ook zo zat? Of valt het geregeld maaien van het gras jou toch een beetje tegen? Denk dan eens aan kunstgras. Kunstgras is de ideale oplossing voor hardwerkende tuinliefhebbers of als prima vervanging voor een grasmat voor met mos en bruine plekken.

Als de zon weer eens doorbreekt is er niets heerlijker dan in de tuin genieten van het groen en het mooie weer. Wanneer je met je kopje koffie in de tuinstoel over de tuin uitkijkt zou je je echt ontspannen kunnen voelen. Maar vaak zie je hoeveel je nog in die tuin moet werken: je grasmat is niet mooi groen, het onkruid komt tussen de grassprieten op en er groeit mos waar de zon nooit komt. De tuin is meer werk dan dat deze zorgt voor ontspanning. Met een kunstgrasmat zijn deze zorgen voorbij.

Het aanleggen van een nieuw gazon kan je doen op twee manieren: met graszaad of met behulp van graszoden. Het is raadzaam de voor- en de nadelen van beide methodes goed te overwegen. Zo kan je de keuze maken die voor jou het beste is. Zaden zaaien vergt heel wat geduld terwijl het aanleggen van graszoden direct een prachtig resultaat oplevert.

Bij het inrichten of herinrichten van een tuin, zijn er verschillende manieren om de basis van de tuin vorm te geven. Zo kunt u ervoor kiezen om gras te laten plaatsen, maar is het ook mogelijk om stenen te laten leggen. Wilt u uw tuin een natuurlijke look geven, dan kunt u het beste kiezen voor een basis van gras. U kunt gras in uw tuin laten leggen door het gras zelf in te zaaien, maar het is ook mogelijk om graszoden te laten plaatsen. Twijfelt u of u uw gras zelf in wil zaaien, of toch liever investeert in graszoden? Lees dan op deze pagina van welke voordelen u profiteert als u investeert in graszoden.

Voorheen bleef het gebruik van kunstgras doorgaans beperkt tot bepaalde sportterreinen. Eigenlijk is het nog steeds dit soort terreinen waaraan we denken wanneer we aan synthetisch gras denken. De mogelijkheden van deze kunstmatige 'grassoort' namen de laatste jaren echter aanzienlijk toe, en ook de look werd almaar natuurlijker. Zo werd het van langsom verleidelijker om synthetisch gras ook te gebruiken in een residentiële context, zeker wanneer die context gelegen is in een 'lastig' klimaat. Dan kan het immers ontzettend tijdrovend, moeilijk en duur zijn om je natuurlijke grasperken gezond te houden. In deze gevallen is synthetisch gras een prima alternatief.

Altijd een groen grasveld, het hele jaar door, wat je niet hoeft te maaien. Wie wil dat nu niet? Met kunstgras kun je heel makkelijk een mooi perk aan leggen. Kunstgras is heel veelzijdig, want het kan op veel meer plekken gelegd worden dan alleen in de achtertuin. Maar wat is er mogelijk met kunstgras?