1586
Houten schutting

Het is weer lente! Tijd om lekker de tuin in te duiken! Aan de slag met nieuwe plantjes en misschien zelfs een nieuw terras maar wat maakt je tuin pas echt af? Een mooie houten schutting!

Een houten schutting is een welkome aanvulling voor menig tuin. Iedereen hecht veel waarde aan zijn of haar privacy, zeker in de tuin. Hier wil je lekker ongestoord kunnen zitten en genieten van het zonnetje met een lekker boek of gezellig borrelen met vrienden.

Het voordeel van een houten schutting is dat je snel het gewenste stukje privacy kunt creeeren. Wanneer je kies voor beplanting moet je vaak jaren geduld hebben voordat de gewenste privacy bereikt is. Met een houten schutting is dit natuurlijk zo gepiept. Daarnaast is een houten schutting bijna onderhoudsvrij en geven ook een stukje extra veiligheid in de tuin.

Houten schuttingen zijn er in vele soorten en maten verkrijgbaar en voor elk budget. De kwaliteit en de levensduur zijn afhankelijk van de houtsoort die je kiest. Wil je een kwalitatieve en duurzame schutting die vele jaren meegaat dan is een harthouten schutting een goede keuze. Is je budget wat minder dan kan je ook prima uit de voeten met bijvoorbeeld een naaldhouten schutting die al voor een paar tientjes verkrijgbaar is.

Met een houten schutting creeer je snel een warme en natuurlijke uitstraling in je tuin. Wil je toch wat meer sfeer bij de schutting dan kan je voor de schutting een perkje maken en deze beplanten, bijvoorbeeld met klimplantjes die je tegen de schutting laat opgroeien. Heb je gekozen voor een sterke hardhouten schutting dan kan je hier ook bloembakken aan bevestigen zodat je elk seizoen een andere sfeer kan creeeren met bloemen in een bij het seizoen passende kleur.

Schuttingtrends 2017
De trend op het gebied van schuttingen voor dit jaar is de houten schutting met betonnen palen. De houten schutting wordt op een betonnen latei geplaatst en tussen twee betonnen palen gezet. Dit zorgt voor een stoere en robuuste sfeer. Helemaal passend bij de tuintrends van dit seizoen

Een schutting is vrij eenvoudig te plaatsen. Naast de tuinschermen heb je ook tuinpalen en bevestigingsmateriaal nodig. Heb je twee linkerhanden dan kan je het plaatsen van de schutting ook aan een professional overlaten zoals een hovenier. Maar misschien heb jij wel een handige buurman en plaatsen jullie de tuinafscheiding in een middagje gezellig samen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners