Het is weer lente! Tijd om lekker de tuin in te duiken! Aan de slag met nieuwe plantjes en misschien zelfs een nieuw terras maar wat maakt je tuin pas echt af? Een mooie houten schutting!

Een houten schutting is een welkome aanvulling voor menig tuin. Iedereen hecht veel waarde aan zijn of haar privacy, zeker in de tuin. Hier wil je lekker ongestoord kunnen zitten en genieten van het zonnetje met een lekker boek of gezellig borrelen met vrienden.

Het voordeel van een houten schutting is dat je snel het gewenste stukje privacy kunt creeeren. Wanneer je kies voor beplanting moet je vaak jaren geduld hebben voordat de gewenste privacy bereikt is. Met een houten schutting is dit natuurlijk zo gepiept. Daarnaast is een houten schutting bijna onderhoudsvrij en geven ook een stukje extra veiligheid in de tuin.

Houten schuttingen zijn er in vele soorten en maten verkrijgbaar en voor elk budget. De kwaliteit en de levensduur zijn afhankelijk van de houtsoort die je kiest. Wil je een kwalitatieve en duurzame schutting die vele jaren meegaat dan is een harthouten schutting een goede keuze. Is je budget wat minder dan kan je ook prima uit de voeten met bijvoorbeeld een naaldhouten schutting die al voor een paar tientjes verkrijgbaar is.

Met een houten schutting creeer je snel een warme en natuurlijke uitstraling in je tuin. Wil je toch wat meer sfeer bij de schutting dan kan je voor de schutting een perkje maken en deze beplanten, bijvoorbeeld met klimplantjes die je tegen de schutting laat opgroeien. Heb je gekozen voor een sterke hardhouten schutting dan kan je hier ook bloembakken aan bevestigen zodat je elk seizoen een andere sfeer kan creeeren met bloemen in een bij het seizoen passende kleur.

Schuttingtrends 2017
De trend op het gebied van schuttingen voor dit jaar is de houten schutting met betonnen palen. De houten schutting wordt op een betonnen latei geplaatst en tussen twee betonnen palen gezet. Dit zorgt voor een stoere en robuuste sfeer. Helemaal passend bij de tuintrends van dit seizoen

Een schutting is vrij eenvoudig te plaatsen. Naast de tuinschermen heb je ook tuinpalen en bevestigingsmateriaal nodig. Heb je twee linkerhanden dan kan je het plaatsen van de schutting ook aan een professional overlaten zoals een hovenier. Maar misschien heb jij wel een handige buurman en plaatsen jullie de tuinafscheiding in een middagje gezellig samen.

lijn brochure 1

Gratis woonboeken

Nog meer inspiratie opdoen? Vraag de onderstaande brochures gratis aan!

Xooon interieurs
Henders & Hazel
Prominent
Design keukens
Superkeukens
Keukenvision
Mijn Bad
Kalfire houthaarden
Kalfire gashaarden
Dik Geurts
Dru gashaarden
Nibo Stone
Design trapleuning
Vivara leven in de tuin

 

Geslacht

 


Geboortedatum

 

Wonenonline nieuwsbrief
 Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief

Wij gaan netjes met uw gegevens om. Dit kunt nalezen in onze privacy verklaring. Door op aanvragen te klikken gaat u akkoord dat wij uw gegevens verwerken om uw aanvraag af te kunnen handelen. Hierna worden uw gegevens door ons weer verwijderd.

 

 

Ook leuk om te lezen