08
za, aug

Wil je graag een (extra) garage, bijvoorbeeld om een tweede auto in te stallen, om in te klussen of om te gebruiken als opslagplaats dan bied een houten garage een mooi alternatief voor de stenen variant. Wij geven je een paar voordelen van een houten garage in dit artikel.

 

Gemakkelijk te plaatsen
Een houten garage kan je vaak zonder bouwvergunning plaatsen. Check dit voor de zekerheid wel even na in de gemeente waar je woont. Daarnaast is een houten garage gemakkelijk op en af te bouwen. Ga je na een aantal jaar verhuizen, dan neem je je garage gewoon gezellig mee. Met een stenen garage gaat dit een stuk lastiger.

Het lijkt misschien een enorme klus om de garage op te bouwen maar je kan hem al binnen een dag geplaatst hebben. Bij een stenen garage komt veel meer kijken, denk maar eens aan al het metselwerk en de afwerking van het dak.

Mooie uitstraling
Een houten garage geeft veel meer sfeer in uw tuin dan een stenen garage. Hout is een stuk warmer dan steen en maakt dat een houten garage een mooie blikvanger voor in de tuin kan zijn. Een houten garage kan zowel in de moderne als in de klassieke tuin geplaatst worden.

Lekker veel bergruimte
In een houten garage kan je prima je motor of auto droogs stallen maar ook je gereedschap en de fietsen kunnen prima in een houten garage staan. Of ben jij misschien een handige klusser dan kan je in een houten garage heerlijk werken aan je nieuwste klusproject.

Wanneer je een houten garage wilt plaatsen is het belangrijk om over een aantal zaken na te denken. Als eerste is natuurlijk het doel van de garage belangrijk. Ga je hem voor 1 of 2 auto's gebruiken, wil je aan je garage een carport, wil je een extra deur in de garage en wat voor dak wil je erop. In jouw tuin staat een punt dak misschien veel leuker dan een houten dak. Het voordeel van een puntdak is dat je er ook nog een kleine vide in kunt bouwen.

Denk ook goed na over de lichtinval in de garage. Je kunt deze regelen door ramen te plaatsen of lichtkoepels op het dak. Kijk ook goed naar de ruimte die je hebt op je perceel.

Wil je een houten garage plaatsen? Neem dan eens een kijkje op de website van Blokhutwereld.nl. Zij bieden een mooi aanbod en kunnen ook maatwerk leveren voor de perfecte houten garage in jouw tuin.

Ook leuk om te lezen