1421
De voordelen van kunstgras

Als de zon weer eens doorbreekt is er niets heerlijker dan in de tuin genieten van het groen en het mooie weer. Wanneer je met je kopje koffie in de tuinstoel over de tuin uitkijkt zou je je echt ontspannen kunnen voelen. Maar vaak zie je hoeveel je nog in die tuin moet werken: je grasmat is niet mooi groen, het onkruid komt tussen de grassprieten op en er groeit mos waar de zon nooit komt. De tuin is meer werk dan dat deze zorgt voor ontspanning. Met een kunstgrasmat zijn deze zorgen voorbij.

Een tuin met gras is veel werk
Voordat je een mooi groen grasveld hebt in de tuin hebt, zitten daar al uren werk in. Gras moet gemaaid worden, onkruid verwijderd, en om gras mooi groen te krijgen is het belangrijk regelmatig te verticuteren. 's Zomers heeft het gras veel water nodig en zul je moeten sproeien. Als je kinderen dan ook nog in de tuin spelen, kunnen er kale plekken ontstaan die je grasmat ontsieren. Deze moeten dan opnieuw worden ingezaaid. In plaats van al dit werk te verzetten, kun je ook kunstgras aanleggen.

Levensecht kunstgras
Tegenwoordig ziet kunstgras er levensecht uit. De vezels zijn veerkrachtig en zijn verkrijgbaar in verschillende frisse tinten groen. Daarbij is gezorgd voor een natuurgetrouwe kleur en vorm. Er zijn verschillende soorten kunstgrassen, waarbij je kunt letten op hoe intensief de grasmat gebruikt gaat worden. Wordt de tuin veelgebruikt, bijvoorbeeld door spelende kinderen, dan kun je kiezen voor een kunstgrasmat voor intensief gebruik. De vezels van dit soort kunstgras zijn zeer duurzaam en veerkrachtig. Het gras zal snel weer zijn vorm terugkrijgen. Er zijn ook grasmatten speciaal voor siertuinen, waarbij de vezels niet bestand zijn tegen intensief gebruik.

Zorgeloos genieten
Hoe echt gras er in je tuin uitziet, hangt af van de bodem (zand, klei en de waterafvoer), de ligging ten opzichte van de zon, het weer en hoeveel werk je erin stopt. Dit is met kunstgras niet het geval: het ziet er in elke tuin en in elk seizoen goed uit. Dat betekent dat je altijd kunt genieten van een mooie, groene grasmat. Vooral met kinderen is dit een uitkomst. Zij kunnen lekker ravotten en je hoeft je geen zorgen te maken over kale plekken bij de schommel of de glijbaan. En zij hoeven niet van het gras te blijven, omdat het gemaaid moet worden of net opnieuw is ingezaaid. Met kunstgras in de tuin is het eindelijk tijd voor onbezorgd genieten van groen gras dat je tuin echt opfleurt.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners