1090
Vuurtafels: trend du moment

De temperaturen gaan langzaam weer wat dalen en dat betekent dat we weer lekker naar binnen gaan. Maar is dat niet zonde, eigenlijk? We doen elk jaar weer ons best om het beste uit onze tuin te halen, maar gaan er alleen in de zomer zitten. Met een vuurtafel kan jij langer van je tuin genieten. In dit artikel vertellen we je meer over verschillende vuurtafels en geven we je tips voor als je zelf een vuurtafel wil maken!  

 

Een vuurtafel voor elke tuin of terras

Een vuurtafel is een trendy tafel waar een inbouwbrander in is verwerkt. De inbouwbrander zorgt voor mooie en warme vlam. En wees niet ongerust, er is nog voldoende ruimte over op tafel voor je hapjes en je drankjes. Je hebt vuurtafels van verschillende materialen, zoals hout en aluminium, en ook nog verschillende maten. Door de verschillende mogelijkheden is er voor elke tuin wel een mooie vuurtafel te vinden.  

Een luxe uitstraling dankzij je nieuwe vuurtafel

Een vuurtafel brengt niet alleen letterlijk warmte, maar zorgt ook voor meer sfeer én zorgt voor een luxe uitstraling. Vooral in het najaar is een vuurtafel perfect. In de avonden wordt het eerder donker en langzaam wordt het ook wat frisser. Dan is niets leuker dan met fijn gezelschap rondom je nieuwe vuurtafel zitten en herinneringen op te halen (of nieuwe herinneringen maken, natuurlijk).  

Onder het genot van een lekker drankje en een hapje geniet je de hele avond van de fijne warmte en sfeer. En wordt het wat frisser? Dan kan je de vlam altijd wat harder zetten door middel van het bedieningspaneel. Wel zo makkelijk. 

Een vuurtafel kopen of toch zelf maken?

Er zijn veel webshops zoals Vuurtafelsonline.nl die mooie houten en aluminium vuurtafels verkopen. Je kan er echter ook voor kiezen om zelf een vuurtafel te maken. Het enige wat je dan nodig hebt, is een losse inbouwbrander, mooi (en stevig) hout en twee rechterhanden. Op internet staan veel video’s en blogs waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een vuurtafel kan maken. Om jou alvast een handje te helpen hebben we wat tips op een rijtje gezet zodat het maken van een vuurtafel je net wat makkelijker afgaat:

  • Kies voor stevig hout, zoals steigerhout. Zo blijft je vuurtafel langer mooi;
  • Let je goed op de lengte van je schroeven? Steigerhout is vaak wat dikker, waardoor je langere schroeven moet gebruiken;
  • Is je ondergrond waterpas? Als je werkt op een ondergrond die niet waterpas is, is de kans op een (ietwat) scheve vuurtafel net wat groter;
  • Vergeet je ook niet om scharnieren in huis te halen? Zo kan je een deurtje/opening maken zodat je de gasfles eenvoudig kan opbergen onder de vuurtafel. Als je kiest voor aardgas aansluiting hoeft dit overigens niet.  

Durf je het aan om je eigen vuurtafel te maken? Heel veel succes! 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners