499
5 voordelen van een tuinkachel

Er gaat niets boven een hapje en een drankje in de tuin met vrienden en familie. Helaas is ons land een koud kikkerlandje en is in de tuin zitten niet altijd fijn. Ben jij een buitenmens en geniet je het liefst het hele jaar door van je tuin? Overweeg het dan om een tuinkachel aan te schaffen. Deze zorgt ervoor dat jij ook op koudere avonden lekker in de tuin kunt zitten. In deze blog lees je 5 voordelen van een tuinkachel.

 

1. Tuinkachel geeft extra warmte

Allereerst geeft een tuinkachel natuurlijk een flinke dosis extra warmte. Zo kunt u ook in het voorjaar, wanneer de avondtemperaturen vaak nog aan de lage kant zijn, gezellig buiten eten zonder een extra trui aan te trekken. Bovendien is het gebruiken van een terraskachel milieuvriendelijker en energiezuiniger dan binnen zitten met de verwarming aan.

2. Verhoogt de sfeer in uw tuin

Een terraskachel of terrashaard zorgt niet alleen voor extra warmte, maar creëert ook sfeer in uw tuin. Het zacht knisperend hout en de gele vlammen die door de avond dansen vormen het ideale decor voor een goed gesprek of een gezellige borrel met vrienden of familie. Hierbij zorgt een terraskachel voor een sfeervolle overall look in uw tuin, terras en/of balkon.

3. Deze is multifunctioneel

Sommige terraskachels zijn ook geschikt om op te barbecueën. Zo kunt u ook in de gloed van de zachte, langzaam ondergaande voorjaarszon genieten van een smakelijk gegrild visje of sappig stukje vlees. Het enige wat u nodig hebt is een vleesrek om het vlees mee te garen en u kunt avonden lang buiten uw maaltijd bereiden. Alleen een geschikt rooster is nodig om uw terraskachel om te toveren in een barbecue!

4. Beschermt tegen insecten

Gaandeweg het voorjaar komen de planten en bloemen weer tot bloei. Helaas betekent dit ook dat de meeste insecten weer actief worden. Denk bijvoorbeeld aan de prikkende muggen, de zoemende vliegen en wespen. Gelukkig zorgt de rook van de terraskachel ervoor dat de meeste insecten op een afstand blijven en voorkomt zo een hoop muggenbulten. Ook weert de rook de wespen die het hebben voorzien op uw zoete lekkernijen. 

5. Een terraskachel is overal toegestaan

Dit is natuurlijk goed nieuws voor iedereen! Of je nou in een landhuis, rijtjeswoning, flat of aanleunwoning woont, het is overal toegestaan om een terraskachel te hebben. Een terraskachel is dus niet alleen weggelegd voor mensen met een ruime veranda of grote tuin. Ook op het balkon van een appartement mag u hem gebruiken, omdat een terraskachel niet zorgt voor een open vuur. Ideaal!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners