1305
Op zoek naar de perfecte buitenkeuken
Gepubliceerd: 27-08-2021

Onderzoek en diverse enquêtes hebben al meermaals aangetoond dat buitenkeukens wel degelijk aan een opmars begonnen zijn. Hun populariteit neemt zienderogen toe en dat hebben ze vooral te danken aan de vele mogelijkheden en voordelen die ze aanbieden. Tegenwoordig bestaan ze dan ook in diverse formaten en materialen en worden ze aangeboden in verschillende - al dan niet uiteenlopende - uitvoeringen, designs en prijsklassen. Mocht je nog enigszins twijfelen over de aankoop van een degelijke buitenkeuken, dan hopen wij jou met dit artikel alvast te overtuigen. Veel leesplezier!

Waarom investeren in een buitenkeuken waardevol kan zijn!

Je vraagt je misschien wel af waarom je in een buitenkeuken zou moeten investeren. Wel, niets moet uiteraard! Iedereen is vrij om te doen en laten wat hij/ zij wilt. Echter, lijken buitenkeukens toch heel wat mogelijkheden en voordelen aan te bieden waarvoor steeds meer personen lijken te zwichten. De moeite waard dus om dit alles even van naderbij te bekijken.

Zo biedt een buitenkeuken in de eerste plaats veel meer mogelijkheden dan een standaard traditionele barbecue wat betekent dat je kunt kiezen uit een uitgebreid assortiment van lekkere gerechtjes. Wil je graag een gegrild stukje varkensvlees aangevuld met een bijpassend sausje en wat aardappelen? Geen enkel probleem voor - zelfs de meest standaard - buitenkeuken.

inspiratiebrochures1.png

Net zoals barbecue toestellen, staan buitenkeukens garant voor gezelligheid en ontspanning. Waar de meeste barbecue apparaten enkel op warme zomerse dagen van stal kunnen worden gehaald, kan de buitenkeuken - weliswaar in de meeste gevallen - het hele jaar door worden gebruikt. Geen probleem dus indien je in volle herfstperiode een heerlijk stoofpotjes wenst klaar te maken!

Waar wil je de buitenkeuken plaatsen?

Ben je gewonnen voor het idee en heb je besloten om te investeren in een degelijke buitenkeuken dan dien je uiteraard rekening te houden met bepaalde factoren. Stel jezelf daarom enkele gerichte vragen. Hoe vaak wil je de buitenkeuken kunnen gebruiken en welke extra’s en functiemogelijkheden vind je zelf bijzonder belangrijk? Waar wil je de buitenkeuken kunnen plaatsen en voor hoeveel personen moet deze dienst kunnen doen? Zo zullen grote gezinnen bijvoorbeeld beter op zoek gaan naar een dito buitenkeuken met alles erop en eraan.

Uiteraard zul je bij het bepalen van het formaat van de buitenkeuken niet alleen rekening moeten houden met het aantal leden van je gezin maar ook met de plaatsing. Waar wil je de buitenkeuken installeren en wat is de maximaal beschikbare ruimte die je eraan kunt spenderen? Je mag dan wel een grote buitenkeuken wensen; indien er geen beschikbare ruimte aanwezig is dan houdt het gewoon op!

Enkele punten van aandacht!

Dat de aankoop van een degelijke buitenkeuken een hele investering is, hoeft alvast niet onder stoelen of banken worden geschoven. En juist omdat sommige exemplaren wel honderden euro’s waard blijken, is het de bedoeling om niet overhaast te werk te gaan. Zo zul je zien dat bepaalde buitenkeukens net iets meer mogelijkheden en functies lijken aan te bieden dan anderen. Sommigen kunnen voor jou gewoon waardeloos/ nutteloos blijken terwijl andere functies dan weer een meerwaarde lijken te betekenen.

Zo kan het aantal hoofdbranders - afhankelijk van het type en de mogelijkheden - variëren van minimaal tot maar liefst 5 exemplaren. Bovendien worden de meeste buitenkeukens - echter niet allemaal - eveneens afgewerkt met een handige zijbrander. Waar de hoofdbranders voornamelijk worden ingeschakeld om grill- en bereidingswerk tot een goed einde te brengen, worden zijbranders dan weer gebruikt om sausjes en andere heerlijke bijgerechten klaar te maken.

Het geheel kan verder worden afgewerkt met enkele meegeleverde accessoires zoals potten, pannen en bijbehorende deksels. Zelfs 1 of meerdere zijtafeltjes kunnen voor velen een meerwaarde betekenen. Kortom, heel wat vragen en bijgevolg ook heel wat knopen die je zult moeten doorhakken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide