1799
Het barbecue weer is begonnen!
Gepubliceerd: 12-06-2015 Laatste update: 19-10-2017

Ieder excuus voor het aansteken van de barbecue is er één! Het mooie weer dat voorspeld is, is dan ook zeker een reden om de barbecue weer uit de schuur te halen. Een volle kan ranja of water op de tafel, een zomers weertje, dat kleine opblaasbadje waar je jouw voeten in kunt baden. Dat alles geeft een heerlijke sfeer waar je vele avonden van kunt genieten.

Soorten barbecue
Als je nog geen barbecue hebt, is het verstandig om naar de voor- en nadelen van verschillende soorten barbecues te kijken.

Houtskoolbarbecue
Allereerst is er de klassieke houtskoolbarbecue. Het grootste voordeel hiervan is de smaak die het houtskool afgeeft. Dit zorgt voor heerlijk vlees en groenten met een echte barbecue smaak. Zo'n barbecue heeft wel eventjes nodig om warm te worden. Dat is dan ook het nadeel. Je kunt deze kopen bij bijvoorbeeld Tuinmeubelen.nl.

WIN-VLOERKLEED.png

Gasbarbecue
De gasbarbecue is ook een optie. Het grote voordeel hiervan is dat deze zo op temperatuur is. Dat is dus ideaal voor als je haast hebt. Ook kun je de temperatuur perfect instellen. Handig voor delicate producten die niet tegen grote hitte kunnen of dit juist nodig hebben. Het nadeel van de gasbarbecue is dat het gevoel van een vuurtje stoken verdwijnt. Je hebt wel een barbecue, maar er zijn geen vlammen. Dat hoeft natuurlijk geen nadeel te zijn, als je daar niet zo'n fan van bent. Een gasbarbecue kun je bijvoorbeeld kopen bij de webshop Heuts.nl.

Elektrische barbecue
Ook de elektrische barbecue is direct op temperatuur. Je steekt de stekker in het stopcontact en je bent klaar. Het duidelijke nadeel hiervan is dat je een stopcontact in de buurt moet hebben. Met een verlengsnoer is dat nadeel ook weer op te lossen. Het grote voordeel is dat een elektrische barbecue veilig te gebruiken is. Je kunt deze zelfs op het balkon of terras gebruiken!

Tips voor het barbecueën
- Leg het vlees minimaal een half uur van tevoren in de koelkast, dan kan het ontdooien.

- Door houten spiesjes 2 uur in koud water te laten weken, verbranden ze niet.

- Om te zorgen dat de barbecue schoner blijft, kun je aluminiumfolie/bakjes gebruiken

- Als je een barbecue met kolen gebruikt, kun je een ui in de kolen versnipperen. Dat zorgt voor een fantastische geur.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide