4377
De nieuwe BBQ trend: variëren met groenten
Gepubliceerd: 12-07-2018 Laatste update: 06-06-2022

Barbecueën is populairder dan ooit. En nu het volop zomer is, barbecueën we wat af met zijn allen. De laatste jaren zijn er allerlei typen barbecues bij gekomen en daarmee ook verschillende bereidingstechnieken. Denk maar eens aan de Green Egg, de Weber of een rookoven. Deze buitenkooktoestellen bieden veel mogelijkheden, zoals bakken bakken, roken en slow cooking. Op deze manier kun je veelzijdig buiten kokkerellen. Maar is dat dan nog wel gezond? Ja, want door ook groente te bereiden op de BBQ, maak je je maaltijd verantwoorder.

Meer inspiratie

Ieder jaar zijn er wel nieuwe trends op het gebied van de BBQ. En dit jaar is vegetarisch barbecueën daar een van. We barbecueën niet alleen meer in de zomer: de echte bbq-fanaten grillen het hele jaar door. Dankzij veranda’s en terrasverwarmers is het nu veel aantrekkelijker om ook te barbecueën als het weer minder aangenaam is. Nu buiten eten eigenlijk altijd wel kan, zijn nieuwe recepten en meer inspiratie dan ook erg welkom.

WIN-VLOERKLEED.png

Gezond barbecueën: kies voor groente

Buiten koken met familie of vrienden is leuk en gezellig. Als je het ook nog verantwoord en gezond wilt houden is het raadzaam om niet iedere keer alleen grote stukken vlees of vis voor te schotelen. Dit is niet alleen goed voor het dierenwelzijn en het milieu, ook voor je eigen gezondheid is dit beter. Ga daarom eens wat vaker voor plantaardig. Doe mee met de groentetrend dit seizoen en experimenteer er lekker op los. Barbecueën wordt ook nog eens gezonder als je stokbrood en sausjes laat staan. Je kunt gerechten kruiden en dankzij de verschillende bereidingstechnieken komt er ook al veel meer smaak aan het gerecht.

Seizoensgroenten

Ieder seizoen heeft zo zijn eigen groenten. Seizoensgroenten komen hoofdzakelijk van Hollandse bodem en zijn vers. Ze hebben geen lange weg afgelegd voordat jij ze koopt. In de zomermaanden kun je volop variëren met groenten als bloemkool, broccoli, courgette, wortelen en witlof. En heb je wel eens aan gegrilde sla gedacht?  Ook met groentespiesjes kun je alle kanten op. Naast groentespiezen, kun je ook combinaties maken met vlees, vis of met fruit. Daarnaast mag een lekkere (vegetarische) salade niet ontbreken bij je maaltijd. Als je in de winter de barbecue aansteekt, kun je aan de slag gaan met wintergroenten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan spruitjes of pompoen.

Nog meer inspiratie nodig?

Op www.brendakookt.nl vind je heel veel gezonde en makkelijke barbecuerecepten. De recepten zijn lekker en gevarieerd. Er is voor ieder wat wils te vinden. Je vindt er genoeg inspiratie voor doordeweeks, maar ook als je goed wilt uitpakken tijdens een familie- of vriendendiner in het weekend. Toetjes van de BBQ of smakelijke bijgerechten? Ook deze staan in overvloed op Brenda’s foodblog. Dus neem snel een kijkje en stel een lekker menu samen.

Bron: https://www.bbqkampioen.nl/blog/de-bbq-trends-voor-2018.html

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide