Nieuwe matte coating beschermt én behoudt kleur en uitzicht terrastegels Van een mooi terras moet je kunnen genieten. Zonder zorgen. Speciaal daarom ontwikkelde Marlux voor de terrastegels Xtirio M-Coat Protection Mat: een exclusieve matte coating die efficiënt beschermt tegen vocht, vuil en vet zonder dat je de beschermlaag ziet. Een innovatie in de sector die het natuurlijke uitzicht van de terrastegels behoudt én zelfs nog meer karakter geeft. Of hoe alle terrassen van Marlux een speciale beschermengel krijgen!

Weg vuil, vocht en vet
Een mooi terras mooi houden, het blijft vaak moeilijk. Met Marlux ben je zeker van terrastegels die er jaar na jaar als nieuw blijven uitzien. De unieke M-Coat Protection is dan ook het resultaat van jaren ervaring in de productie van gecoate tegels. De matte beschermlaag uit kunsthars stoot vocht en vuil af, waardoor vloeistoffen en vetten niet in de tegels kunnen doordringen. Daarnaast kunnen mossen of plantaardige resten zich niet vasthechten aan het terras. Een poetsbeurt met water en neutrale zeep volstaat om alle vuil weg te spoelen.

Meesterlijk mat
Resultaat zijn terrastegels die langer hun originele kleur en uitzicht behouden. Dat komt ook omdat de behandelde toplaag goed bestand is tegen de ultraviolette straling van de zon. Testen onder extreem hoge lichtintensiteiten in de woestijn van Arizona bewijzen de efficiëntie van M-Coat Protection. Tegelijk zorgt de coating ervoor dat de natuursteenkorrels in de tegels beter tot hun recht komen, en dat de tint dieper en rijker wordt. Zo combineert M-Coat Protection een meesterlijke bescherming mét een matte uitstraling, wat exclusief is in de sector.

Garantie tegen kalk, vorst en groen
Marlux is zo zeker van de kwaliteit, dat de tegels met matte M-Coat Protection een drievoudige garantie krijgen: 10 jaar tegen vergroening, 10 jaar tegen vorstschade en 10 jaar tegen kalkuitslag. Zo kan je altijd onbezorgd genieten van je terras, jaar in jaar uit.

Even nergens aan denken. Zoek een rustig plekje op. Ga zitten met de ogen dicht en ontspan. Laat alle gedachten aan werk en andere verplichtingen los. Ervaar de omgeving. En waar kan dat beter dan in een kleine groene oase op het eigen balkon of terras?

Welke geluiden klinken er? Het verkeer in de verte, een vliegtuig, spelende kinderen, ruziënde stemmen? Of zijn er ook geluiden van dichterbij: fluitende vogels, zoemende bijen, het geritsel van bladeren in de wind? Maak je los van de waan van de dag. Creëer een eigen rustpunt om even afstand te kunnen nemen. Daar horen planten bij.

Roze bloemen
Door te kiezen voor bloemen in één kleur, creëer je een rustige en harmonieuze sfeer. Neem bijvoorbeeld roze. Roze is een speelse en vrolijke kleur met een vleugje romantiek. Kies bijvoorbeeld voor een grote pot met een kleine rododendron met grote uitbundige bloemen en wat kleinere potten met engels gras.

De rododendron Percy Wiseman bloeit in het voorjaar uitbundig. Uit de roze knoppen komen bloemen die gedurende de bloei naar lichtroze tot crèmekleurig wit verkleuren. Daardoor wordt de gele keel van de bloemen opvallender. Zet de plant in een ruime pot met humusrijke grond. Er is ook speciale potgrond in de handel. Houd de pot vochtig, dus niet te droog of te nat. Ze houden niet van de volle, felle zon, maar als ze teveel in de schaduw staan, komen ze niet zo gemakkelijk in bloei.

Een paar potten of manden met Engels gras maken het plaatje compleet. Deze plantjes vormen grasachtige pollen met ronde witte, roze of rozerode bloemhoofdjes van mei tot in de herfst. Simpel maar mooi. Een goede plant voor wie van bijen en vlinders houdt.

Meditatieve sfeer
Benadruk de meditatieve sfeer door de planten in potten met rustige tinten te zetten, zoals naturel, grijs of wit. Kies voor planten met een meerwaarde, zoals een lekkere geur, een mooie vorm of aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Een of meer ornamenten in oosterse sfeer maken het helemaal af.

Genieten op het balkon of terras is meer dan alleen kijken naar al het moois. Kies ook eens voor planten met een luchtje en geniet met de ogen dicht. Een geurig balkon of terras maakt vrolijk.

Xtirio by Marlux combineert trendy design met vaak vergeten voordelen van beton Oost west, thuis best. Toch als je een Xtirio by Marlux-terras hebt... Want met deze eigentijdse collectie buitentegels in beton teken je voor een onvervalste vakantiesfeer in je tuin. Laat je inspireren tot een verleidelijk stukje buitenruimte. En vooral, geniet van de zomer met de vele, vaak vergeten voordelen die betontegels je bieden.

Beton als eigentijds alternatief
Vergeet het weinig trendy imago van weleer, vandaag is beton baas. Betonnen buitentegels zijn dan ook een volwaardige variant om je tuin eigentijds in te richten. Daarbij teken je voor een duurzaam terras, mooi én makkelijk. Enkele troeven op een rij voor een zalige en zorgeloze zomer:

Duurzaam
Composiettegels op basis van beton worden samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde en zuivere, natuurlijke gesteenten. Dat vertaalt zich in stevige, sterke en slijtvaste tegels. De tegels zijn ongevoelig voor haarscheuren en maatvast. Marlux biedt bovendien een drievoudige garantie (10 jaar) tegen vergroening, vorstschade en kalkuitslag. Samengevat, beton is een natuurlijke rijkdom van eigen bodem, volledig recycleerbaar ook.

Onderhoudsvriendelijk
Een poetsbeurt met water en neutrale zeep volstaat om alle vuil van je terras te verwijderen. Betonnen tegels met M-coat Protection, een exclusiviteit van Xtirio by Marlux, zijn extreem onderhoudsvriendelijk. Ook kunnen mossen of plantaardige resten zich niet vasthechten aan het terras dankzij deze unieke beschermlaag.

Gemakkelijke plaatsing
Betonnen buitentegels kunnen gemakkelijk geplaatst worden op zand of stabilisé. Vooraf een betonplaat gieten is niet nodig (en mag zelfs niet). De plaatsing op gestabiliseerd zand (50 tot 100 kg cement per m3 zand) is waterdoorlatend. Daardoor kan het water dat door de voegen sijpelt, afvloeien naar de ondergrond en kunnen de tegels niet opvriezen.

Xtirio by Marlux, verrassende designtegels
Xtirio by Marlux staat voor moderne tuinen, terrassen en paden. Vier trendy moods bepalen de zomercollectie : Less is More, So Chique, Naturals en Rustic Charm. Elk ontwerp werd ontwikkeld met tuinarchitecten en designers. Het resultaat is een frisse collectie van buitentegels in beton, verkrijgbaar in grote formaten, natuurlijke afwerking en subtiele kleuren.

Natuurlijke kleuren
Dankzij de nieuwe matte M-Coat Protection, uniek in de sector, hebben de tegels een zeer natuurlijk effect én zijn ze tegelijk beschermd tegen vocht, vuil en vet. De beschermlaag zorgt er ook voor dat de natuursteenkorrels in de tegels beter tot hun recht komen, waardoor de kleuren dieper en rijker worden. Bij siertegels uit beton heb je ook weinig kleurverschil. De behandelde toplaag is bovendien goed bestand tegen de ultraviolette straling van de zon. Klaar om je keuze te maken uit het ruime kleurenpalet?

Creatieve combinaties
De uitzonderlijke sterkte en hoge draagkracht van betonnen siertegels creëren 1.001 mogelijkheden. Je kan de tegels zowel gebruiken voor tuinterrassen als voor tuinpaden en opritten. Daarbij kan je ze creatief combineren met verticale elementen in eenzelfde afwerking, zoals sierpaaltjes of bloembakken. Om niet de vele kleuren, formaten en verschillende legpatronen te vergeten!

Verano introduceert een praktisch en aantrekkelijk aluminium totaalconcept voor de tuin. Het concept omvat vrijstaande aluminium terrasoverkappingen, tuinschermen en bloem- en vijverbakken. Met dit totaalconcept is het eenvoudig om een compleet aangeklede tuin of een sfeervol overdekt terras te creëren. Dankzij een diversiteit aan kleuren en materialen geeft men zo een persoonlijke touch aan tuin en terras.

Wil jij optimaal genieten van je tuin? Dan is een terrasoverkapping ideaal! Met een terrasoverkapping kan je altijd van je tuin genieten. Op warme zomerdagen kan je heerlijk in de schaduw zitten en tijdens de koudere dagen of wanneer het regent zit je lekker beschut. Op deze manier vergroot je jouw woonruimte en geniet je het hele jaar door van je tuin!

Vakantie betekent heerlijk relaxen, genieten van het leven en van de omgeving. Even afstand nemen van het alledaagse. Ook thuis kun je afstand nemen, even rust zoeken en genieten. Dat geldt zeer zeker wanneer de zon schijnt en het buiten heerlijk is om te barbecueën, te zitten, te lezen of gewoon met je partner en/of vrienden van het leven te genieten. Dankzij een veranda wordt dat vaker mogelijk, want er zijn van die dagen dat je wel buiten zou kunnen zitten maar dat het licht regent. Terwijl het buiten ook zwoel is. Dankzij de veranda maakt dat niet zoveel uit.