Overdekte terrassen bieden bescherming tegen de Nederlandse regen en zon en verlengen bovendien de periode dat men van het buitenleven kan genieten. Er wordt een beschutte plek gecreëerd waar men het hele jaar door van kan genieten. Livium introduceert een compleet concept waarbij geheel in eigen beheer een louvre veranda op maat wordt geproduceerd en geïnstalleerd volledig passend bij de stijl en architectuur van de woning en de tuin.

De mogelijkheden in kleur, materialen en vormen zijn zeer divers zodat er altijd een passende veranda of overkapping met louvredak gerealiseerd kan worden.

Een louvredak van Livium onderscheidt zich in design en functionaliteit. Het dak bestaat uit een aantal op elkaar aansluitende aluminium louvres die 180 graden kunnen draaien. In gesloten toestand is de overkapping 100% waterdicht en geopend kan men genieten van extra lichtinval of heerlijk warm zonlicht.

Livium ontwerpt en bouwt, in samenwerking met een zorgvuldig geselecteerde verandabouwer, alles in eigen beheer. De veranda wordt geheel compleet opgeleverd desgewenst met een geïntegreerd besturingssysteem waarmee het louvredak, heaters en verlichting, centraal kunnen worden bediend. Een modern audiosysteem behoort ook tot de mogelijkheden.

Met potten in frisse kleuren creëer je snel een vrolijke, zomerse sfeer op je balkon of terras. Verf heb je niet nodig. De nieuwe terracotta potten van Multicoloro hebben al een kleurtje.

De zomer komt eraan. Tijd voor kleur! Fris je tuin, balkon of terras op met potten in vrolijke kleuren zoals roze, lila, paars, zalm en wit. Nieuw bij Multicoloro zijn de potten in pasteltinten: soft pink, soft lila, soft mint en soft blue. Daarmee kun je eenvoudig en snel een eigentijds kleuraccent aan je tuin, terras of balkon toevoegen.

Mix & match
De potten van Multicoloro zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren, die onderling goed te combineren zijn. Met (bloeiende) planten maak je het plaatje helemaal af. Vul bijvoorbeeld soft pink en soft lila potten (type Vasi) met roze bloeiende planten voor een romantische sfeer op je balkon of terras.

Of creëer een spannend contrast met oranje tuinplanten in paarse potten. Op-en-top zomer! Voor een rustige, minimalistische uitstraling beperk je je tot één kleur; een verzameling witte potten met witte bloeiende planten oogt bijvoorbeeld heel stijlvol. De terracotta schaal (type Ciotolone) is heel geschikt voor vetplanten mooi als blikvanger op de tuintafel.

Jaarrond
De potten uit de Multicoloro-collectie hebben hun kleur te danken aan milieuvriendelijke verf (op waterbasis en oplosmiddelvrij). De potten zijn stevig en bijzonder geschikt voor alle seizoenen. Voor een goede afwatering zijn ze voorzien van een bodemgat. De potten kunnen lichte nachtvorst verdragen. Zet ze echter bij strenge vorst op een beschut plekje of in een vorstvrije schuur of garage.

Meer informatie via www.potterie.eu

Mei is balkon- en terrasmaand, de start van het hopelijk zonnig buitenzitseizoen. Zet de tuinmeubels buiten, tover met bloeiende planten je balkon en terras razendsnel om tot een weelderig bloemenparadijs en het grote genieten kan beginnen. Extra aandacht deze zomer verdienen Lobelia, de Balkonplant van het Jaar en Mandevilla, de Terrasplant van het jaar.

Balkonbeauty: Lobelia
Een jury van groendeskundigen koos de Lobelia als Balkonplant van het Jaar. Uit het juryrapport: Met de Lobelia is het direct zomer op het balkon. De lieflijke bloemetjes zorgen voor pure zomerromantiek. Door de uitbundige bloei en eenvoudige verzorging is de Lobelia de ideale plant voor op het balkon. De Lobelia laat een bloemenwaterval over de randen van potten en bakken stromen. In een hanging basket vormt de Lobelia een imposante wolk van blauwe, lila of witte bloemetjes. De Lobelia is ideaal gezelschap voor veel andere zomerbloeiers.

Terrastopper: Mandevilla
Mandevilla is de Terrasplant van 2012. Daar was de jury het snel over eens: Een sterke kuipplant, die garant staat voor een lange en uitbundige bloei. De mooie bloemen geven een instant vakantiegevoel. Deze terrastopper is zo mooi dat je er op slag verliefd op wordt. De Mandevilla bloeit van mei tot ver in het najaar met witte, roze of rode bloemen. Zet de kuipplant voor een optimaal effect in een stoere, moderne bak op een opvallende plek op het terras.

Omdat de Mandevilla een klimmer is, kun je hem ook perfect in een bak aan de voet van de pergola of schutting zetten. Leid de sierlijke bloemenranken eventueel langs een rek, piramide of strakgespannen draden.

Meer info en inspiratie vind je op www.ikenmijnplant.nl

Platgetreden paden zijn er om verlaten te worden. Echte creativiteit laat zich niet in een hoekje duwen net als een heel eigenzinnige tuin. Tuinspecialist Marlux reikt je een waaier van ideeën aan om je tuin en terras extra leuk te maken. Of extra spannend, handig, verrassend of kidsproof natuurlijk!

Om jouw inspiratie de vrije loop te laten, kleurt Marlux graag buiten de lijntjes. En dat is niet eens zo moeilijk, want het merk staat voor een grenzeloos assortiment aan kwaliteitsproducten in beton. Daarmee vind je 1.001 oplossingen voor de aanleg van je terras, tuinpad of oprit. Verken het ruime gamma terrastegels, klinkers en randafwerking die perfect combineerbaar zijn. En creëer in alle eenvoud je eigen terras of tuin.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een kindvriendelijk accent dat zoon- of dochterlief nog meer naar buiten lokt? Zo hoeft een hinkelpad aanleggen echt niet moeilijk te zijn. Dezelfde tegel in twee contrasterende kleuren en een leuk legpatroon, meer heb je niet nodig om je kleine spring-in-t-veld blij te maken. Een zandbak maken is al even gemakkelijk. Voorzie wel een rand rond de zandbak, zo komt het zand niet op het gras te liggen. Plaats genoeg in je tuin? Creëer een buitenstukje waar de kinderen de hele namiddag kunnen knutselen of simpelweg genieten van openluchtpoppenkast.

Veel tuinbezitters kiezen automatisch voor een stenen verharding in de tuin. Tuintegels lijken namelijk makkelijk en onderhoudsvriendelijk. Vaak beseft men niet dat dergelijke verhardingen een belasting vormen voor het milieu. Met name tuintegels verhinderen dat regenwater snel de bodem in zakt. Het gevolg is plasvorming, groene aanslag en kans op overbelasting van de riolering. Je kunt echter ook kiezen voor een natuurlijke, decoratieve

Kokos bodembedekker wordt gemaakt van de bast van kokosnoten, een restproduct van kokosplantages. De bodembedekker is zeer geschikt voor tuinpaden maar ook voor bijvoorbeeld speelplaatsen. De kokosbast voelt zachter aan dan andere bodembedekkers en is dus ook comfortabel als je er met blote voeten op loopt.

Met een laagje kokos van ongeveer 5 cm is een natuurlijk tuinpaadje eenvoudig te realiseren. Het duurzame materiaal gaat jaren mee. Als de kokoslaag na verloop van tijd dunner wordt, kan je er een klein laagje overheen strooien en is alles weer als nieuw!

Meer informatie op www.pokon.nl.

Inspelend op de toenemende behoefte van de consument om méér uit de beschikbare vierkante meters buitenruimte te halen, ontwikkelde Hillhout een modern tuinhuis met de naam Sydney, dat uitgebreid kan worden met een overkapte aanbouw. Opbergruimte én een overdekte plek om te loungen, koken, spelen of sporten ineen. Onderscheidend modern vormgegeven met mogelijkheden om de twee nissen sfeervol of praktisch te vullen. Tuinhuis Sydney is verkrijgbaar bij de betere tuincentra en kan worden thuisgeleverd als de bestelling wordt geplaatst via de Hillhout webshop.

De creatieve tuinliefhebber kan de nissen in de voorzijde van het tuinhuis helemaal naar eigen wens invullen, denk bijvoorbeeld aan verticaal groen tuinieren, schappen met decoratieve spulletjes, opslag voor haardhout etc.

Ook de aanbouw kan naar keuze dicht gemaakt worden. Hiervoor biedt Hillhout vier verschillende wandelementen. Eén geheel dicht, met klein of groot raam en een wandelement met deels shutters om te kunnen spelen met licht. Groot voordeel van de losse wandelementen is dat ze heel eenvoudig weer te demonteren zijn en dus afhankelijk van zon, wind en regen weer herplaatst kunnen worden.

Als alternatief voor de vaste overkapping biedt Hillhout dezelfde opstelling maar dan met een Coolfit schaduwdoek als dak. Dit kan middels een katrol heel eenvoudig open en dicht geschoven worden.

Voor het tuinhuis is gebruik gemaakt van het beste gecertificeerde hout uit speciale productiebossen. Door de KOMO verduurzaming en de kwaliteitseisen van Hillhout een verantwoorde en vertrouwde keuze, met een lange levensduur. Maar liefst 10 jaar garantie tegen houtrot en daarvoor hoeft de consument niet de schilderkwast te pakken.

Dankzij het ongekende succes van de Corsica Flower Bridge is aan de 2012 collectie een nieuwkomer toegevoegd: de Corsica Flower Bridge Table.

Deze 60 cm versie van de Flower Bridge is een bloembak gecombineerd met een tafel om slim om te gaan met de vaak beperkte ruimte op het balkon. Aan de buitenkant is het een vrolijk beplantte bloemenbak en aan de binnenkant een praktische tafel. Een handige losse tray kan gebruikt worden om spulletjes op te bergen, zo is alles binnen handbereik. Of het nu een ronde of vierkante balkonreling is, de Corsica Flower Bridge Table past altijd en vormt met de andere maten Corsica Flower Bridge een mooi geheeld aan het balkon. Met de keuze uit maar liefst 6 trendy kleuren is er voor elke sfeer een passende kleur.

Dat is optimaal genieten op het balkon!

In het voorjaar komen er altijd diverse klanten met de vraag of ik ook in hun appartement, zonder tuin maar met balkon, dat heerlijke, zomerse "buitengevoel" kan creëren. Dat zomerse gevoel is voor de meeste mensen een gevoel van "zomaar naar buiten kunnen lopen, zon, groen, kleur, lange zwoele avonden en vrijheid".

In de herfst vlamt de natuur voor het laatst nog eens flink op. Felgekleurde vruchten, mooie zaden en natuurlijk de bladeren, die in de herfst tot soms zelfs de winter hun mooiste bladkleur laten zien.

Geniet daarvan mee en kies de mooiste voor het eigen balkon of terras.

Neem naast de bekende struikjes als bergthee (Gaultheria procucumbens) of de verschillende Skimmias ook eens wat onbekendere struikjes om het balkon of terras in vuur en vlam te zetten.

Firepower
Het heestertje Nandina domestica Firepower is jaarrond mooi. De bijnaam voor dit struikje is hemelse bamboe. In de eerste helft van de zomer bloeit de hemelse bamboe met lange pluimen met witte bloemen. Na de bloei komen er rode bessen aan. In de nazomer herfst en winter vertoont het struikje ook nog eens een vurig schouwspel als de dubbel geveerde, groene bladeren via oranje naar rood verkleuren. Daardoor lijkt het net of ze vurig oplichten. Dit vlammende effect duurt tot het voorjaar.

Fothergilla gardenii
Ook de Fothergilla is jaarrond een lust voor het oog. Het begint al in april met de heerlijk geurende witte bloemen. Na de bloei komt het blad aan de struikjes. Deze bladeren verkleuren in de herfst schitterend naar oranje en rood. Jammer toch dat Fothergilla nog zo onbekend is.

Cotoneaster suecicus Juliette
Het dwergmispeltje Cotoneaster suecicus Juliette heeft wat afhangende takken met bonte, groen met gele blaadjes. Na de bloei in mei met witte bloemetjes komen er mooie rode bessen aan.

Tip: Zet de struikjes in ruime, vorstbestendige potten.