1112
Keramiek is de nieuwe trend!
Gepubliceerd: 21-01-2022

De keramische tuintegels zijn momenteel erg populair in de Nederlandse tuinen. Nederland heeft vaak met veel verschillende weersomstandigheden te maken, waar veel tuinen ook tegen moeten kunnen. De keramische tegels kunnen hier heel goed tegen. Daarnaast zijn ze makkelijk te onderhouden en hebben ze een lange levensduur. Precies waar je naar op zoek bent, als je voor nieuwe tegels gaat kijken. Meer voordelen van de keramische tegels lees je hieronder.

Wat is een keramische tuintegel?

De keramische tegels voor buiten zijn tegels die gemaakt zijn van keramiek. Ze bestaan voornamelijk uit klei en zand. Het is eigenlijk niet meer dan een paar laagjes gebakken klei. De tegels hebben weinig onderhoud nodig, dit komt doordat de tegels slijtvast, kleurvast en krasbestendig zijn. Je kunt de tegels in veel verschillende kleuren, vormen, soorten en maten kopen. Daarnaast zijn ze in verschillende diktes te koop. Door al die voordelen zijn ze zeer gewillig. 

Zijn de tegels niet waar je naar op zoek bent? Dan zijn er natuurlijk nog genoeg andere soorten tuintegels op de markt. Je kunt ook gewone klassieke klinkers kopen. De klinkers zie je veel terugkomen in de Nederlandse straten. Er worden over het algemeen veel opritten, paden, parkeerplaatsen en terrassen mee gelegd. 

Wat is een klinker precies en wat zijn de voordelen?

Een klinker is een gebakken natuursteen. De stenen hebben vaak een rechthoekige vorm en zijn zeer stevig. Door de rechthoekige vorm kun je er bepaalde patroontjes mee leggen. Dit geeft een aparte uitstraling aan de tuin. Daarnaast kun je de stenen in verschillende verbanden leggen. Dat wil zeggen dat de stenen op een bepaalde manier naast elkaar gelegd worden, waardoor er een patroon ontstaat. Er zijn drie verschillende verbanden, die staan hieronder uitgelegd.

Keperverband

Bij een keperverband liggen de stenen om en om een kwartslag ten opzichte van elkaar. Ten opzichte van de as van de weg, is de hoek 45 graden. Hierdoor ontstaat een visgraat patroon.

Elleboogverband

Hierbij liggen de stenen op een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar. Dit verband is zeer stevig en kan gebruikt worden voor een terras of parkeerplaats.

Halfsteenverband

Bij dit verband verspringen de stenen elke rij een halve steen ten opzichte van elkaar. Dit is het meest zwakke verband. Hierdoor wordt afgeraden dit verband voor een terras, oprit of parkeerplaats te gebruiken. Je kunt dit verband het best gebruiken voor een bestrating in de voor- of achtertuin.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide