2479
Klaar voor de zomer
Gepubliceerd: 15-04-2014 Laatste update: 03-11-2017

De zomer is onderweg. We krijgen te maken met warmere temperaturen en het belooft een mooi voorjaar te worden. Dit betekent ook dat de tuinen weer zomerklaar kunnen worden gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld met een mooi terrasscherm.

Goed begin van de zomer
Op de hete zomerdagen kan je soms toe zijn aan verkoeling. Op deze dagen is een terrasscherm een echte uitkomst. Hiermee kan je genieten van een schaduwrijk en koel terras. Dit zorgt ervoor dat je op alle tijden van de dag met veel plezier en comfort in je tuin kan zitten. Ook breng je met een terrasscherm meer sfeer in je tuin. Zo hebben terrasschermen een luxe en zomerse uitstraling. Met terrasschermen creëer je een ultiem vakantiegevoel in je eigen tuin. Er zijn verschillende zonneschermen die geschikt zijn voor een terras. Zo heb je bijvoorbeeld knikarmschermen, vrijstaande en verplaatsbare terrasschermen en terrasoverkappingen.

Knikarmschermen
Knikarmschermen zijn zonneschermen die perfect zijn voor een terras. Knikarmschermen danken hun naam aan de twee armen die vooruit knikken als het scherm wordt uitgerold. Knikarmschermen kunnen tot wel 10 meter breed zijn met een uitval van 4 meter. De uitval is de afstand die het scherm van de gevel uitsteekt. Het knikarmscherm is dus groot genoeg om een heel terras van schaduw en verkoeling te voorzien. De hoek van het knikarmscherm is verstelbaar. Hierdoor kan het scherm schuiner worden gezet wanneer de zon lager komt te staan. Zo kan je de hele dag lang genieten van schaduw. Het knikarmscherm zorgt er ook voor dat er geen felle zonnestralen meer door de ramen naar binnen schijnen, waardoor de temperatuur in huis ook aangenaam blijft. Het scherm wordt bevestigd aan de gevel en hangt hoog genoeg zodat mensen er eenvoudig onderdoor kunnen lopen. Hierdoor verlies je geen belangrijke ruimte op je terras.

inspiratiebrochures1.png

Vrijstaande en verplaatsbare terrasschermen
Vrijstaande en verplaatsbare terrasschermen hebben als voordeel dat ze overal neer kunnen worden gezet. Dit is ideaal voor een terras dat niet aan je woning grenst of als je gevel niet sterk genoeg is voor een knikarmscherm. Verplaatsbare terrasschermen kunnen, zoals de naam al zegt, op elk willekeurig moment verplaatst worden. Hierdoor kan je op elke plek in de tuin een terras creëren. Terrasschermen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins, waardoor je het terrasscherm kan laten passen bij de uitstraling van je tuin.

Terrasoverkapping
Een terrasoverkapping heeft als voordeel dat het bescherming biedt in alle seizoenen. De terrasoverkapping is namelijk bestand tegen regen. Hierdoor kan je in de zomer genieten van schaduw en verkoeling en kan je bij regen lekker droog zitten op je terras. Ook kan je eventuele tuinmeubels in alle seizoenen gewoon laten staan onder de overkapping. Je kan kiezen voor een terrasoverkapping die wordt gemonteerd aan je gevel of voor een vrijstaande terrasoverkapping. Het voordeel van een terrasoverkapping aan je gevel is dat je de zijkanten dicht kan laten maken. Hierdoor zit je uit de wind en creëer je als het ware een extra tuinkamer. De vrijstaande terrasoverkapping kan op elke willekeurige plek in je tuin worden geplaatst. Dit is handig voor terrassen die niet aan de woning grenzen.

Laat de zomer maar komen
Met een terrasscherm ben je goed voorbereid op de zomer. Bekijk de mogelijkheden en laat je inspireren. Daarna staat je nog maar één taak te wachten: zomer vieren in eigen tuin.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide