687
Je balkon sfeervol maken: 4 tips

Nu dat de zomer weer voor de deur staat is het natuurlijk heerlijk om lekker lang buiten te kunnen zitten. En of je nu een achtertuin of een balkon hebt; de juiste sfeer zorgt dat je echt lekker kunt ontspannen. Maar hoe maak je een balkon nu echt sfeervol en wat voor mogelijkheden zijn er eigenlijk allemaal? We hebben een aantal tips voor je verzameld!

 

1. Maak het groen

Waar er in een achtertuin vaak al voldoende bomen en planten te vinden zijn, is een balkon vaak betegeld en hierdoor al snel wat kil. Door wat groen naar je balkon te halen zorg je direct voor meer sfeer en zul je al snel merken dat je sneller ontspant wanneer je buiten zit. Er zijn leuke Elho potjes voor op je balkon die speciaal bedoeld zijn om je balkon van wat groen te voorzien. Vul de potjes met bloemen en planten, of schaf zelfs een aantal grote bloempotten aan om in de hoekjes van je balkon te plaatsen; zo kun je er bijvoorbeeld zelfs een leuk citroenboompje kwijt!

2. Maak het warm

OF het zonnetje nu schijnt of niet; warmte is ongelooflijk belangrijk om een fijne sfeer neer te zetten. En dan gaat het om fysieke warmte door bijvoorbeeld een warmtelamp te plaatsen, maar ook om sfeervolle warmte. Denk hierbij aan fleecedekens, een kleedje op de vloer en fijne uitnodigende kussens op je loungeset. Dat is nu eenmaal het voordeel van een balkon: je kunt het met weinig materialen ontzettend sfeervol maken!

3. De juiste verlichting

Niets ziet er sfeervoller uit dan het uitzicht op een mooi verlicht balkonnetje; of je nu binnen of buiten zit. Schaf voldoende verlichting aan om goed te kunnen zien, maar leg de focus vooral op mooie sfeerverlichting. Hang bijvoorbeeld een sliert met gekleurde led lampionnetjes over de lengte van je balkon om er direct een uitnodigende ruimte van te maken.

4. Zoek wat decoratie

Net als binnen is ook buiten decoratie dé manier om de puntjes op de i te zetten. Er zijn speciale schilderijen en andere decoratieve items te vinden die specifiek voor buiten zijn; en dus wel tegen wat weer en wind kunnen. Gebruik wat decoratieve items om je balkon op te leuken. Denk aan een schilderijtje aan de muur, een mooi kleedje op de vloer of zelfs een paar mooie beeldjes op een bijzettafeltje.

Wat heb jij gedaan om je balkon sfeervol te maken?

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners