1093
Balkon
Gepubliceerd: 21-08-2012 Laatste update: 11-06-2023

In het voorjaar komen er altijd diverse klanten met de vraag of ik ook in hun appartement, zonder tuin maar met balkon, dat heerlijke, zomerse "buitengevoel" kan creëren. Dat zomerse gevoel is voor de meeste mensen een gevoel van "zomaar naar buiten kunnen lopen, zon, groen, kleur, lange zwoele avonden en vrijheid".

 De klant die dit keer met deze vraag bij mij kwam woont op de achtste verdieping in een drie kamer appartement met een woonkamer met grote ramen en een deur naar het balkon op het zuidwesten.. Dat is ideaal qua licht en wat betreft het lekker in de zon buiten zitten op je balkon. Een effectieve zonwering i.p.v. dichte gordijnen is dan wel van belang. 

Haar interieurstijl is romantisch, maar wel met veel donkere kleuren. Tijdens ons gesprek blijkt dat zij wel van "dat donkere"af zou willen. En heel graag in plaats van de dikke gordijnen (die er toen zij de flat betrok al hingen) een vrolijker, maar wel effectieve zonwering zou willen hebben. En een knus hoekje op haar balkon om te zitten is ook één van grote haar wensen. 

inspiratiebrochures1.png

Het is bij deze klant , niet zo heel moeilijk om een zonniger sfeer in huis te creëren. Binnen haar romantische interieurstijl hebben we veel van de donkere kleuren vervangen door lichte , zonnige kleuren. Bijvoorbeeld de lange wand achterin de kamer die een donkere taupe kleur had, hebben we geschilderd in een lichte zand kleur. De diepbruine kussenhoezen vervangen voor een oudroze tint en lavendelblauwe tint. En de lange donkere kast van haar oma langs de wand is in een lichte vergrijsde kalktint geschilderd.

De donkere gordijnen zijn vervangen door bamboejaloezieën die de zon weren als dat nodig is en een zonnig effect geven wanneer zij halfdicht zijn. 

De grote groene planten in hoge potten voor het raam en op de grond bij het raam en de enkele grote planten op het balkon geven het effect alsof de kamer groter is en er meer "buiten naar binnen" komt. Twee heerlijke lounch stoelen voor op het balkon met gekleurde kussens maakten het "buitengevoel"compleet en wat deze klant betreft is de zomer begonnen!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide