Nu dat de zomer weer voor de deur staat is het natuurlijk heerlijk om lekker lang buiten te kunnen zitten. En of je nu een achtertuin of een balkon hebt; de juiste sfeer zorgt dat je echt lekker kunt ontspannen. Maar hoe maak je een balkon nu echt sfeervol en wat voor mogelijkheden zijn er eigenlijk allemaal? We hebben een aantal tips voor je verzameld!

Een terras in de tuin is de ideale plek waar je even tot rust kunt komen. De heerlijke zon op je gezicht, de wind die om je heen waait en de geluiden uit de natuur. Als het aankomt op het aanleggen van een terras in de tuin zijn er nogal wat opties om voor te kiezen voor de ondergrond.

Wij worden er blij van - lekker aan het werk in je tuin. Van zelf bloemen planten tot het schrobben van je tegels: je kunt hartstikke veel zelf doen in je tuin. Nergens voor nodig, zo’n tuinman! Wist je dat je ook gewoon zelf een terras aan kunt leggen? Ga op de do it yourself toer en leg met onze tips (en natuurlijk het juiste gereedschap) zelf je droomterras aan. Zo wordt genieten in je buitenruimte nóg leuker!

Heerlijk, zo’n balkon bij je stadse appartement. Maar… het is eigenlijk allemaal nét te krap. Want als je al een lekker loungemeubel vindt dat past, waar laat je dan de kussens wanneer het regent? We hebben een oplossing voor je gevonden: een speciaal balkonbankje mét opbergruimte!

Nog even en we gaan weer lekker naar buiten. Begint het bij jou ook al te kriebelen en overweeg je om binnenkort je terras aan te gaan leggen of te vervangen? Lees dan vooral even verder over keramische terrastegels. Want die bieden een prima alternatief voor de bestrating van je terras.

Het beste moment om te starten met de aanleg van een terras is wanneer het niet meer vriest. De grond is in deze periode (circa vanaf maart t/m september) meestal niet bevroren. Bij het leggen van een terras kan gekozen worden voor verschillende productsoorten.

Hoe lekker groen wil je het hebben? Deze heester met mooi donkergroen blad en witte bloemtrossen geeft twaalf maanden per jaar een zuidelijk tintje aan je balkon.

Hoe jonger we zijn, hoe vaker we aangeven geen planten op ons balkon of (dak)terras te hebben wegens tijdgebrek. Maar ook dat we die vaker als opslagplaats zien. En dat is zonde, want om even aan de dagelijkse hectiek te ontsnappen is een beetje tuinieren het perfecte anti-stress middel. En dat kan prima op je (dak)terras of balkon. Waar gebruiken we onze balkons dan wel voor? Hoe vullen we deze het liefst en waar halen we onze inspiratie vandaan? Dit en meer wijst het jaarlijkse terras- en balkononderzoek uit.

Planten op je balcony? Een balkon is vaak niet groot, maar dat neemt niet weg dat je jouw fijne balkon niet gezellig kan maken. Sterker nog: het tegenovergestelde is zelfs waar als je alleen even weet hoe je je balkon het beste kunt inrichten! Gelukkig heeft Biano.nl 5 slimme tips.