646
Potgrond
Gepubliceerd: 07-03-2017 Laatste update: 06-06-2023

Groenspecialist Pokon presenteert een flinke verduurzaming in de tuinbranche met de introductie van een nieuwe generatie potgronden. Ze bevatten minimaal 30% hernieuwbare grondstoffen en biologische voeding. De duurzame grond biedt optimale groeiresultaten voor planten. De nieuwe samenstelling is het resultaat van jarenlange onderzoeken en testen samen met onder andere Wageningen University. De nieuwe potgronden voor particulier gebruik zijn vanaf dit voorjaar verkrijgbaar in tuincentra en voorzien van een bio-based verpakking. Pokon draagt als eerste en enige het onafhankelijke MPS-certificaat voor duurzaamheid en milieu.

Sterkere planten
Op zoek naar een kwalitatief alternatief voor de traditioneel alleen op veen gebaseerde potgrond verwerkt Pokon sinds 2014 als eerste houtvezels in potgrond. In combinatie met kokosvezels, hoogwaardige compostsoorten, schors en gecomposteerd beukenblad is zo een belangrijke duurzaamheidsslag gemaakt. Dit jaar wordt ook rijstkaf toegevoegd. Dat bevat silicium en zorgt dat planten sterkere celwanden krijgen. Planten zijn zo minder gevoelig voor schimmels en ongedierte waardoor gebruik van gewasbeschermingsmiddelen kan worden geminimaliseerd. Bijkomend voordeel van de toevoeging van rijstkaf is dat potgronden lichter en luchtiger zijn.

Biologische voeding
Een belangrijke component van de potgrond is een compleet nieuwe organische meststof voor plant en bodem. Het resulteert in een optimale groei en bloei. De werking van de bio-voeding is 100 dagen. De meststof is onder meer verrijkt met magnesium en een mix van sporenelementen. De meststof mag zich biologisch noemen omdat ze is toegestaan voor gebruik in de biologische landbouw conform de laatste EU-normeringen. Verpakking
De unieke folieverpakking van de potgrond bestaat voor 40% uit plantaardige grondstoffen, waaronder suikerriet. De verpakking is 100% recyclebaar en geschikt om potgrond lang in te bewaren en vers te houden. De komende jaren zal het aandeel bio-based grondstoffen van het folie door Pokon verder verhoogd worden.

Herkomst
De natuurlijke ingrediënten van de nieuwe potgronden worden zo veel mogelijk lokaal gewonnen. De houtvezels worden bijvoorbeeld verkregen uit duurzaam beheerde bossen in Nederland en Duitsland. Gecomposteerd beukenblad en compost van groenafval is afkomstig van Nederlandse reststromen. Rijstkaf is een restproduct van de Europese rijstindustrie.

Assortiment
Het MPS-gecertificeerde assortiment van Pokon bestaat uit Universele Potgrond, Potgrond voor Terras- en Balkonplanten, Zaai- en Stekgrond, Aanplantgrond (voor vaste tuinplanten, bomen en hagen) en Bemeste Tuincompost.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids