1085
Te weinig slaap... wat nu?

We hebben er allemaal zo nu en dan wel eens last van, van die slapeloze nachten. Soms vanwege een drukke periode waarin we zitten, stress, voeding of een slecht slaapritme. Of misschien heb jij een partner naast je die je steeds weer uit je slaap houdt door zijn of haar snurkgeluiden. Hoe dan ook, te weinig of slecht slapen is niet goed voor onze gezondheid. 

 

Over het algemeen liggen we er niet echt wakker van, als we een korte periode wat minder goed slapen. Iedereen heeft daar wel eens last van. Maar wordt je voor langere tijd van een goede slaap afgehouden dan kan dit best tot serieuze gezondheidsproblemen lijden. Laten we nu vooral niet op al deze problemen ingaan. Een beetje Googelen op de zinscombinatie 'gevolgen van slecht slapen' geeft je een flinke partij resultaten waar je niet bepaald heel vrolijk van wordt. Wij gaan ons er nu dus op richten hoe je ervoor kunt zorgen om wel lekker te slapen en ontspannen wakker te worden.

We horen het constant om ons heen... weg met die mobieltjes.. en als het even kan ook een uur voor het slapen gaan geen computer of tv! Je hebt het niet zo in de gaten maar nog even het laatste nieuws lezen of wat appjes van je vrienden beantwoorden maakt je geest onbewust weer heel erg wakker. Dit terwijl we juist in de late uurtjes wat extra onstpanning nodig hebben. Beter is het om voor het slapen gaan nog een beetje te lezen in een boek, of desnoods je favoriete tijdschrift. In ieder geval niet iets lezen vanaf een scherm. Het licht wat weerkaatst heeft een negatieve invloed op je slaap.

Ook is het belangrijk dat je op een fijn matras ligt. Eentje waarop je kunt ontspannen en waarop je niet constant op hoeft om te draaien om maar lekker te kunnen liggen. Naast het matras is fijn slaaptextiel ook geen overbodige luxe. Textiel wat vochtafdrijvend is en niet aan je lijf blijft plakken, niet bij elke beweging kraakt maar ook wat goed om je dekbedovertrek blijft zitten.

En.. natuurlijk.. een beetje op tijd je bedje in! We hebben gemiddeld zo'n 7 tot 8 uur slaap nodig. Een keer een nachtje wat minder slapen, daar zal je niet zoveel van merken maar als jij continue te weinig slaap krijgt zal je merken dat je de dagen steeds minder fit bent, misschien zelfs wel een tikkie sacherijnig. Niet leuk voor jou en ook niet voor jouw omgeving.

Het is een open deur maar wil je alles uit je dag halen en je ook nog heerlijk voelen? Zorg dan voor een goede nachtrust!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners