2137
Slaaptrends 2018

Steeds meer mensen kiezen voor binge sleeping - de slaapvariant van binge watching - om achterstallige slaap in te halen. Ook een kort middagdutje, voldoende daglicht en een kwalitatief matras spelen een belangrijke rol bij een goede nachtrust, zo blijkt uit onderzoek van AccorHotels binnen het luxe segment. De hotelgroep zet de vier grootste slaaptrends van 2018 op een rij.

 


1. Binge sleeping 
Naast binge watching - het achter elkaar kijken van series - is er nu ook binge sleeping. Deze term verwijst naar slaapsessies die meerdere uren kunnen duren. 

2. Micro napping
Ook het korte middagdutje van ongeveer 20 minuten blijft een effectieve manier om slaap in te halen en de rest van de dag energieker en alerter te zijn. 

3. Voldoende daglicht
Mensen die tijd doorbrengen in daglicht slapen eerder en meer dan mensen die voornamelijk omringd worden door kunstlicht, zo blijkt uit onderzoek. Hotels kiezen dan ook steeds vaker voor slaapoplossingen met licht en slimme technologieën - zoals sleep trackers die slaappatronen bijhouden en licht aangepast aan het bioritme. 

4. Goed matras
Een goed matras speelt een belangrijke rol binnen de kwaliteit van de nachtrust, zo blijkt uit onderzoek. Een andere studie laat zien dat een oud en oncomfortabel bed een van de belangrijkste oorzaken is van slapeloze nachten.


Klopvrije zones en geluiddichte kamers
AccorHotels heeft wereldwijd een aantal slimme oplossingen om gasten zo goed mogelijk te laten slapen. Zo heeft hotel Sofitel Washington DC Lafayette Square geluiddichte kamers en een 'klopvrije' zone tot het middaguur om gasten langer te laten slapen. Voor gasten in hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam is er een uitgebreid 'slaapmenu' om van te kiezen - van een ontspannend kruidenbad tot een hoofdkussen speciaal ontworpen voor buikslapers. In hotel Fairmont Mayakoba ontvangen gasten een handgemaakte, traditionele worry doll die - volgens Mayaanse legendes - hun zorgen wegneemt en het hoofd leegmaakt. Om de nachtrust van de gasten te bevorderen ontwikkelt MGallery by Sofitel op dit moment verschillende verhalen voor het slapengaan - van stripverhalen tot gedichten en korte verhalen zoals bij INK Hotel Amsterdam.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners