2401
Ga voor een sfeervolle industriële slaapkamer
Gepubliceerd: 18-11-2020

De industriële woonstijl is stoer en robuust. Maar door de juiste kleuren toe te voegen en materialen te combineren, kan het ook een hele sfeervolle uitstraling krijgen. Stap eens uit je comfortzone en pas deze stoere interieurstijl toe in de slaapkamer. In het onderstaande artikel lees je hoe je de styling het beste aan kunt pakken. Veel succes!

Koop een industrieel bed

Het bed is natuurlijk het middelpunt van de slaapkamer. Om de industriële slaapkamer look toe te voegen aan deze ruimte, kun je globaal gezien twee keuzes maken. Als je kiest voor een hele stoere en rauwe basis (denk aan een betonnen vloer, bakstenen muur en/of veel kille kleuren), kun je als contrast een luxe boxspring kopen. Dit zorgt ervoor dat de warme sfeer weer wordt teruggebracht in de kamer. Je kunt het natuurlijk ook precies andersom aanpakken. Bij een neutrale of zachte basis breng je een stoer element in de slaapkamer met een industrieel boxspring bed. Dit bed heeft een robuust stalen frame. Op de website van Silvano kun je de kleur, stof, motieven, het hoofdbord en natuurlijk ook het matras van de boxspring aanpassen naar jouw wensen. Maak hiervoor gebruik van de handige boxspring configurator. Op de onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van het industriële bed en deze 3D ontwerp tool.

industriele_slaapkamer_2a.jpg

banner-woontrends-2024-mag.png

Voeg warme kleuren toe

Bij de industriële stijl wordt er vooral gebruik gemaakt van koele en donkere kleuren. Voor meer sfeer combineer je dit met een aantal warme kleuraccenten. Zo krijgt een grijze betonnen vloer al een zachtere uitstraling als de muren een warme aardetint hebben. Spreekt het donkere kleurenpalet je niet zo aan? Dan kun je ook kiezen voor een witte basis met stoere (zwart, grijs) en sfeervolle (bruin, aardetinten) toevoegingen.

Wissel af met stoere en zachte materialen

Zonder rauwe elementen als metaal en hout is een industrieel interieur niet compleet. Zodra het wat te kil gaat ogen, breng je de knusse sfeer gewoon weer terug door middel van zachte materialen. Wissel het af met fluweel, wol, katoen, linnen en imitatiebont. Deze combinatie maakt de inrichting ook direct een stuk interessanter.

industriele_slaapkamer_3a.jpg

Leg een vloerkleed neer

Met een groot vloerkleed breng je in een handomdraai meer sfeer in de industriële slaapkamer. Je kunt kiezen voor een bijpassend kleed met een stoere of vintage look, maar een zacht beige kleed met hoge aaibaarheidsfactor is ook een goede keuze. Jij bepaalt in hoeverre je de robuuste stijl doorvoert in de meubels en accessoires. Probeer een mooie balans te vinden!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide