4061
5x inspiratie om je slaapkamer herfstklaar te maken

Het koude herfstweer staat weer voor de deur en dat betekent dat de tuinstoelen naar binnen verdwijnen en het tijd is om het binnenshuis extra gezellig te maken! Terwijl je woonkamer al snel wordt aangepakt, blijft je slaapkamer vaak genoeg hetzelfde. En dat is zonde wanneer je zoveel van je tijd knusjes in bed doorbrengt! Lees daarom snel verder om inspiratie op te doen en maak je slaapkamer gemakkelijk herfstklaar!

  1. Kussens, dekens en meer warme accessoires

Kussens, dekentjes, plaids of spreien: je hebt ze in alle soorten en maten én ze maken je slaapkamer in een slag gezelliger. Super handig, dus! Daarbij kan je ze al snel vinden in allerlei mooie herfst kleuren, zoals oranje en donkerrood Zo haal je de knusse herfstsfeer in huis, zonder het koude weer mee te nemen! Natuurlijk zijn die dekentjes ook ideaal om jezelf warm in op te rollen wanneer het écht koud wordt!

  1. Een vloerkleed voor stijl en comfort

Een slaapkamer is niet compleet zonder een warm en stijlvol vloerkleed. Het maakt niet uit of je laminaat hebt liggen, tegels of hout, een mooi vloerkleed doet wonderen! Om écht de warmte in huis te halen ga je niet alleen voor comfortabele materialen, maar ook voor warme kleuren. Zo kun je de kleuren van je vloerkleed prima matchen met je nieuwe accessoires! Daarnaast kun je natuurlijk ook gaan voor een namaak dierenvel, voor de klassieke herfst en winter look.

Inpage_banner_Wonenonline_2023_1.png

  1. Echt herfst beddengoed

Het aanbreken van een nieuw seizoen betekent ook een splinternieuwe collectie aan beddengoed! Vrijwel elke bed-specialist komt wel met nieuwe dessins, speciaal voor de herfst gemaakt. Er is dus meer dan genoeg keuze, wat voor kleuren en materialen je ook mooi vindt! Een aantal websites hebben zelfs speciale pagina’s voor maten dekbedovertrekken. Dat is erg handig, want zo zie je in één oogopslag alle overtrekken gemaakt voor op jouw bed!

  1. Sfeervolle kunst

Een passend kunstwerk kan de sfeer in een slaapkamer helemaal bij elkaar brengen. Let er wel op dat koele kleuren zoals blauw en wit de sfeer in je kamer een stuk kouder kunnen maken. Wanneer je een warme herfstsfeer wil creëren is het aangeraden om voor bruin-, rood- of oranje-tinten te kiezen. Uiteraard kun je kunst met koelere kleuren prima bewaren voor volgende zomer!

  1. Warme (sfeer)verlichting

Er is geen enkele slaapkamer zonder verlichting. Maar net zoals met kunst heb je zowel koele als warme verlichting. Uiteraard wil je voor de koudere tijd van het jaar je koude lampen vervangen met warme lampen. Natuurlijk zijn warme lampen niet écht warmer in temperatuur, maar zijn deze geler dan normale lampen. Dit zorgt voor een stuk meer sfeer in je slaapkamer!

Lees ook:


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners