Zeker nu het buiten kouder wordt en de avonden langer, is er niets fijner dan heerlijk wegkruipen in een warm bed. Hét moment om de slaapkamer onder handen te nemen. Want nu je toch meer tijd in je slaapkamer besteedt, kan deze maar beter sfeervol ingericht zijn. Tijd voor een winterslaap!

IKEA introduceert Slaapfitness. Twee op de drie Nederlanders zijn niet tevreden over de kwaliteit van hun nachtrust. En dat terwijl slapen even belangrijk is voor de gezondheid als lichaamsbeweging en goede voeding. IKEA Slaapfitness is een online videosessie waarin een slaapcoach alles vertelt over goed slapen, slimme slaaphacks, ademhaling en ontspanning. IKEA Slaapfitness wordt vanaf vandaag gratis aangeboden in samenwerking met het flexibele sportabonnement OneFit, waar je binnenkort ook online sportlessen kan volgen.

De nieuwe collectie van IKEA staat in het teken van tot rust komen in tropische sferen. De collectie bestaat onder andere uit beddengoed - voor jong en oud - met prints van flamingo's en palmbladeren, handgemaakte kussenslopen en een in India geweven vloerkleed. Ook speelt sfeerverlichting een belangrijke rol in deze collectie, met lampen in retro-stijl en lampen van bamboe die romantisch en sfeervol licht geven. De nieuwe producten zijn vanaf april online verkrijgbaar en in alle IKEA winkels.

Of je nu dol bent op nog even lezen onder de dekens, of juist urenlang uitslapen op een luie zondag… Je slaapkamer is belangrijk. Hier begin en eindig jij je dag, geniet je van een welverdiende nachtrust en voel jij je helemaal thuis. Benieuwd wat de slaapkamertrends van 2020 zijn? Een tipje van de sluier: het draait dit jaar om duurzaamheid, uit de band springen met kleur en lekker warme voeten. Lees gauw verder!

Het koude herfstweer staat weer voor de deur en dat betekent dat de tuinstoelen naar binnen verdwijnen en het tijd is om het binnenshuis extra gezellig te maken! Terwijl je woonkamer al snel wordt aangepakt, blijft je slaapkamer vaak genoeg hetzelfde. En dat is zonde wanneer je zoveel van je tijd knusjes in bed doorbrengt! Lees daarom snel verder om inspiratie op te doen en maak je slaapkamer gemakkelijk herfstklaar!

Slapen is het nieuwe sporten. Belangrijk dus. Want door te slapen, laad je jezelf op en begin je recharged aan een nieuwe dag. Tijdens je slaap krijgt je lichaam als het ware een onderhoudsbeurt. Heb je een keer een slapeloze nacht? Kan gebeuren, maar heb je niet zo makkelijk ingehaald. Helemaal voorkomen kan niet, maar deze planten kunnen je wel een handje helpen.

Zit je erover na te denken om jouw slaapkamer opnieuw in te richten? Of ben je juist van plan om een geheel nieuw interieur aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zaken waar je misschien in eerste instantie zelf nog niet aan gedacht had. Welke materialen en kleuren je gaat gebruiken kan een grote rol spelen in hoe jij (en anderen) straks jouw slaapkamer zien. Benieuwd naar wat verschillende materialen en kleuren met jouw slaapkamer inrichting kunnen doen? Lees dan gauw verder en kom erachter welke het beste bij jou en jouw wensen passen!

De slaapkamer als functionele ruimte is vandaag de dag niet meer. Je eigen zen-paradijs wordt steeds meer een verlengstuk van het woongedeelte in huis. Na een lange (werk)dag wil je het liefst tot rust komen. De slaapkamer van nu biedt antwoord. Even een moment voor jezelf, me-time. En dat kan vanaf nu geheel in stijl. Slaap lekker!

Steeds meer mensen kiezen voor binge sleeping - de slaapvariant van binge watching - om achterstallige slaap in te halen. Ook een kort middagdutje, voldoende daglicht en een kwalitatief matras spelen een belangrijke rol bij een goede nachtrust, zo blijkt uit onderzoek van AccorHotels binnen het luxe segment. De hotelgroep zet de vier grootste slaaptrends van 2018 op een rij.