1822
Wat heb je allemaal nodig voor een kinderkamer

Een kinderkamer kun je op allerhande manieren inrichten, maar de basis van een kinderkamer bestaat toch altijd uit een wiegje of ledikant en later een bed, een commode en een kledingkast. Je kunt vaak complete sets voor de baby- of kinderkamer kopen die uit deze drie delen bestaat. Verder hangt het van de beschikbare ruimte af of je deze basisbenodigdheden aanvult met andere zaken.

 

Wieg of ledikant?
Een wieg gebruik je voor de eerste maanden na de geboorte van je baby. Een wieg heeft een aantal voordelen. Het is makkelijk te verplaatsen zodat je de baby in de wieg dicht bij je kunt laten slapen. Een wieg bied je baby geborgenheid. Als je kindje beweeglijker wordt, is de wieg niet meer ideaal en komt een ledikant ervoor in de plaats.

Naast de wieg of het ledikant is ook een goed matras nodig met wat extra beddengoed. Hier lees je nog meer tips over wiegjes.

Commode
Een commode wordt gebruikt om je kind erop te verschonen. In plaats van een commode zou je ook een ladekast of tafel kunnen gebruiken, maar een commode heeft de beste werkhoogte en is handig om alle benodigde spullen voor het verschonen bij de hand te hebben. Het blad van de commode is groot genoeg voor een aankleedkussen. De opstaande rand aan de achter en zijkanten van de commode maakt het verschonen op een commode eenvoudiger.

Let bij de aanschaf van een commode op of deze goed stabiel staat en er mogen natuurlijk geen schroeven of iets dergelijks uitsteken.

Kast
Een kast op de baby- of kinderkamer is nodig om alle baby- en kinderkleding op te kunnen bergen. Kledingkasten zijn verkrijgbaar in diverse formaten, dus er is er altijd wel een die in de kinderkamer past. Is de ruimte echter toch wat klein, dan kan een ladekast eventueel volstaan. Zoek je inspiratie voor een kinderkamer? Kijk eens bij Petite Amélie.

Accessoires
Natuurlijk kun je de babykamer uitbreiden met handige accessoires als daar de ruimte voor is. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie schommelstoel naast het wiegje of het ledikant plaatsen. Voor schoolgaande kinderen zijn een bureau en boekenkast een nuttige aanvulling. Check je meubels op scherpe randjes.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners