3369
Vrolijke IKEA FÖRNYAD collectie met stripfiguur Darcel
Gepubliceerd: 22-03-2019 Laatste update: 08-06-2023

In juni lanceert IKEA een bijzondere collectie rondom stripfiguur ‘Darcel Dissapoints’. Darcel is het alterego van kunstenaar Craig Redman en staat bekend om zijn cynische en grappige kijk op het dagelijkse leven in New York.

In alle items in deze collectie – die helemaal om plezier draait – is heteivormigefiguurtje met oogglasverwerkt, hét kenmerk van Darcel. Redman werd bij IKEA geïntroduceerd door Sarah Andelman, de Creative Director van Colette, een voormalige winkelketen uit Parijs gericht op design, mode en kunst.De FÖRNYAD collectie brengt plezier en design op een grappige manier samen.

IKEA FÖRNYAD collectie met stripfiguur Darcel

inspiratiebrochures1.png

Vrolijk en functioneel
Door het gebruik van veel kleur en simpele vormen zijn de producten uit de FÖRNYAD collectie speels en vrolijk.De items variëren van een kleed tot kledinghangers, van een tafel tot servies. Veel producten hebben een blauw detail, zoals de bureaulamp en het bijzettafeltje. De vrolijke patronen die Redman ontwierp – inclusief afbeelding van Darcel –geven klassieke producten zoals deFRAKTA tas, de KLIPPAN bank en de pedaalemmer een compleet nieuwe look.

 

IKEA FÖRNYAD collectie met stripfiguur Darcel

Jonge doelgroep
De Australiër Craig Redman woont en werkt in New York en zijn werk, van typografie tot stofontwerpen en redactionele vormgeving, is brutaal, kleurrijk en grafisch – en nog belangrijker: het straalt altijd plezier uit. In deze collectie voor IKEA richten hij en Andelmanzich voornamelijk op een jonge doelgroepmet vrolijke producten als een rugtas, notitieblok, etui en tablethoes.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide