2675
Tips voor het inrichten van een super chille tienerkamer
Gepubliceerd: 04-08-2020 Laatste update: 25-07-2021

Tijdens de zomervakantie is het voor veel ouders een populaire klus om de kamer van hun tienerzoon of -dochter in te richten. Kinderen in de tienerleeftijd brengen veel tijd door in hun eigen kamer. Om te slapen, te chillen én te studeren. Vanwege alle tijd die ze er doorbrengen, is het belangrijk dat ze zich hier helemaal thuis voelen. Daarnaast moet de ruimte zo goed mogelijk worden benut of de slaapkamer nu klein of groot is. Is het bij jou thuis een en al ‘back to school’ wat de klok slaat en staat het tienerkamer-karwei ook op jouw to-do-list? Wij zetten ter inspiratie een aantal handige tips op een rij, om het maximale uit de kamer te halen. Want ook jouw opgroeiende mini-me heeft ongetwijfeld een uitgesproken smaak en mening.

Slapen, studeren en chillen

Zowel meiden als jongens brengen veel tijd door in hun tienerkamer om te leren en om af te spreken met vrienden en vriendinnen. Om de diverse activiteiten een impuls te geven, is het handig om de kamer te verdelen in verschillende zones. Zo kun je het studeergedeelte als het ware scheiden van het deel om te slapen en te chillen, bijvoorbeeld door een gordijn in een mooie stof op te hangen of een kast te plaatsen tussen de verschillende gebieden. Daarbij is het een handige tip om de kastruimte in de hoogte te zoeken, in plaats van in de breedte. Want de meeste tienerkamers zijn niet al te groot, terwijl kids in die leeftijd juist een hoop spullen nodig hebben. Door de (kleding)kast op die manier te plaatsen, blijft er plek over voor andere functionele items, bijvoorbeeld voor een leuke stoel, een relaxte zitzak of een catchy staande lamp.

Creëer extra ruimte

Het allerbelangrijkste op de kamer van jouw tiener is natuurlijk een bed om iedere nacht heerlijk in te slapen. Maar het bed moet niet alleen zorgen voor een goede nachtrust, maar ook bijdragen aan een mooie look. Wil je extra ruimte creëren voor je zoon of dochter? Dan is een kinderbed hoogslaper een aanrader. Het is leuk om hoog te slapen en onder het bed is ruimte voor een echte bank om gezellig op te keuvelen en te gamen met vriendjes. Ook is een bureau hier prima te plaatsen. Wil je met de meubels een extra statement maken? Kies dan voor varianten van steigerhout. Met dit robuuste en doorleefde materiaal ontstaat een warme sfeer die past bij iedere interieurstijl of die nu industrieel, romantisch of stoer is. De mogelijkheden zijn eindeloos! Zo zijn er in deze tijdloze houtsoorten mooie kasten, nachtkastjes en bedbanken te vinden. Ook slaag je prima voor een steigerhouten bed met bureau. Zo sla je twee vliegen in één klap, die stilistisch gezien prachtig met elkaar matchen. 

inspiratiebrochures1.png

Overzichtelijke werkplek

Op een grotere kamer kun je natuurlijk ook een apart bureau voor je tiener neerzetten. Maar hoe de ruimte ook in elkaar steekt, help je tiener in ieder geval bij het realiseren van een overzichtelijke werkplek. Want bij de meesten van hen is het altijd chaos op het bureau. Maar hoe minder rommel er is, hoe minder afleiding. Onder de kastjes, stapelbakken, kisten en opbergbakken, vind je mooie en handige items waarin alle studiespulletjes een prima plek krijgen. Geef de kamer tenslotte een ultieme finishing touch met bijpassende steigerhouten fotolijstjes, wandrekken en wereldkaarten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide