660
Kinderkamer inrichten

Zodra je kind de babykamer ontgroeit, is het tijd voor een leuke kinderkamer. Het lastige hierbij is dat je natuurlijk genoeg opbergruimte wilt creëren, maar ook nog veel speelruimte voor je kind wilt overlaten. Een kinderkamer heeft dus een praktische inrichting nodig, maar dat wil niet zeggen dat de kamer niet gezellig kan zijn!

Denk samen met je kind na over wat de mogelijkheden zijn en welke onderwerp je kind zelf leuk vindt. Voor wat inspiratie hebben wij een aantal themas voor een vrolijke kinderkamer op een rij gezet.

Waan jezelf in een Walt Disney tekenfilm
In de peuterleeftijd is je kind waarschijnlijk gek op de Walt Disney figuren, daarom is het ook zo leuk om hier het thema van de kamer op te baseren. Een eenvoudig gekleurd behang en een wit passen in vrijwel alle Walt Disney animaties.

Zo kun je voor de jongens een Donald Duck kamer maken en voor de meisjes kun je voor Sneeuwwitje gaan. De kleuren pas je aan het Walt Disney thema en de figuren zelf vind je terug op allerlei producten, van krukje tot (canvas)poster. Binnen het thema Walt Disney kun je nog veel meer themas bedenken, zoals:

   • Peter Pan

  • Assepoester

  • Winnie de Poeh

  • De Leeuwenkoning

  • En nog veel meer!


Een stoere piratenkamer
Een piratenthema is een leuk onderwerp voor een jongenskamer waar je praktisch mee kunt omgaan. De meubels kun je het beste in donkerhouten kiezen, en de kleuren waar je de kamer mee opfleurt zijn blauw en rood.

Om je kind het gevoel te geven, plaats je in de kamer een dat dienst doet als schip. Dit geeft meteen extra (speel)ruimte onder het bed. Voor extra opbergruimte plaats je een schatkist tegen de wand: stoer en praktisch! Als wanddecoratie is het leuk om een schatkaart op te hangen, die eventueel te gebruiken is als prikbord.

Een zonnige strandkamer
Met een fotobehang van grote golven of een boulevard slaapt je kind als het ware op het strand. Door het gebruik van zachte pasteltinten in combinatie met felle zomerse kleuren, zoals geel en blauw, is het altijd vakantie op de kinderkamer.

Een strandthema heeft vele mogelijkheden voor accessoires. Zo kun je plinten deels bekleden met schelpen, en een strandstoel in een hoekje zetten. Gemakkelijk voor jou als je nog een verhaaltje voor het slapengaan voorleest en ook leuk als er vriendjes komen spelen. Aan de muur hang je een reddingsboei klok en verder kun je de kamer bijvoorbeeld aankleden met een emmertje, waarin je kleine spulletjes opbergt.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners