Het Deense designsucces bObles, vooral bekend om zijn kleurrijke design kindermeubels lanceert nu de bekende dieren in een nieuwe kleur. Deze naturel lijn is uitgevoerd in een lichte houtlook met grijze accenten. De kleuren zijn ingetogen, dit in tegenstelling tot de felle kleuren waarmee ontwerpers Bolette en Louise Blaedel in 2005 bObles begonnen.

De organische vormen zijn interpretaties van een olifant, een vis, een leeuw en een walvis. In deze nieuwe lijn is ook een speeltent ontworpen en een bijpassend kleed met uitgesneden vis motieven.

Bobles kindermeubelen

De natuurlijke houtstructuur heeft een eenvoudig en rustig patroon welke de meubels een moderne en tijdloze uitstraling geeft. Hierdoor passen ze prima in een modern interieur. "Als ontwerpers wilden we een vernieuwende draai geven aan de vertrouwde bObles vormen met hun functies. Maar hoewel de kleur nieuw is blijft het materiaal hetzelfde. Een zorgvuldig ontwerp met een wisselwerking tussen vorm en functionaliteit is al jaren het handelsmerk van het Deense design bedrijf. Alle meubels zijn ontworpen en getest met de bedoeling om te spelen en motorische vaardigheden verder te ontwikkelen. Zowel bij jonge als iets oudere kinderen.

bObles heeft diverse Design Awards gewonnen en is in de winkel van het Museum of Modern Art in New York opgenomen. Met de nieuwe natuur lijn in houtlook met details in grijs geborsteld schuim zijn de deuren geopend om een nieuw publiek van design liefhebbers aan te spreken.

Bobles kindermeubelen

Materiaal
De Tumbling Animals van bObles zijn gemaakt van sterk EVA schuim, zonder toxine of andere weekmakers. Het materiaal is makkelijk schoon te maken met een vochtige doek of onder de douche. Het brokkelt niet af en zal onder normaal gewicht (tot 120 kg) niet breken. De Tumbling Animals hebben geen scherpe hoeken zodat kinderen zich niet kunnen bezeren tijdens het spelen. Het materiaal veroorzaakt geen contactgeluid, brengt geen schade aan vloeren of meubels en laat geen sporen op muren achter. Het toegepaste materiaal is antislip.

Het inrichten van babykamers is een eenvoudige zaak als je het gaat vergelijken met dat van een kinderkamer. Daarnaast kan je de babykamer inrichten naar eigen smaak. Bij een kinderkamer moet je, afhankelijk van de leeftijd, steeds meer rekening houden met wat je kind wilt, nu en over een paar jaar.

Hoe je een kinderkamer inricht is dan ook erg afhankelijk van de leeftijd van je kind. Veel ouders maken de fout om bijvoorbeeld geen rekening te houden met de puberteit die voor de deur staat. Kinderen kunnen hierdoor binnen 1 of 2 jaar helemaal zijn uitgekeken op een kinderkamer. Het is dus ook zaak deze op de groei in te richten.

Een kind van 10 of 11 jaar staat op het punt om naar de middelbare school te gaan. Daarnaast zullen zij vanuit de basisschool al steeds meer huiswerk meekrijgen. Wanneer je een nieuwe kinderkamer voor kinderen uit deze leeftijd gaat inrichten, zorg dan dat er voldoende ruimte is om te studeren.

Er komt een leeftijd dat kinderen opeens vrij snel zijn uitgekeken op bijvoorbeeld kinderlijk behang, met veel felle kleuren of tekeningen. Het is daarom verstandiger om als je kind al wat ouder is, te kiezen voor een strak en neutraal behang, of de muur te schilderen. Eventuele leuke figuren of afbeeldingen kunnen door middel van accessoires als posters, schilderijen, lampen of een dekbedovertrek in de kamer terugkomen. Deze zijn gemakkelijk weg te halen als je kind ze niet meer leuk vindt.

Natuurlijk mag er wel een thema in de kinderkamer terug komen. Het is verstandig om dit iets genuanceerder aan te brengen, en je af te vragen of je kind het thema ook over een paar jaar nog leuk zal vinden.

Kinderen zullen meer met gezelschapsspelletjes of kaartspellen willen gaan doen, en minder behoefte hebben aan een hele speelhoek. Wellicht komt er binnenkort een muziekinstrument in beeld. Of wellicht wil je kind een keer een televisie op de kamer. Een computer met Microsoft Office kan misschien ook handig zijn voor als je kind naar de middelbare school gaat. Sommige van deze punten zijn of lijken wellicht nog ver weg, maar het kan geen kwaad om er rekening mee te houden.

Al met al is een kinderkamer een stuk moeilijk om uit te kiezen dan een babykamer. Het belangrijkste verschil is dat je kind mee wilt en moet denken. Vraag naar wat hij/zij graag wilt. Houd daarbij altijd in het achterhoofd dat het de komende jaren snel kan gaan met de ontwikkeling van je kind. Zo koop je een kinderkamer die ook over een paar jaar nog goed bij je kind past.

Camilla Collection is ontstaan vanuit de behoefte om sfeer en authenticiteit terug te brengen in de kinderkamer. Franse elegantie en de beste kwaliteit. Daar draait het om bij dit nieuwe merk kinderkamermeubilair. Camilla Jacobs, oprichtster en eigenaresse, is om die reden gestart met het ontwerp van kinderbed Zwaan. Het eerste ontwerp van Camilla Collection is een feit. Het bedje is vanaf heden te koop via www.camillacollection en kost € 875,-

Camilla Collection is een nieuw merk opgericht door Camilla Jacobs. Het merk richt zich op de inrichting van kinderkamers waarbij de nadruk ligt op kwaliteit, stijl en eenvoud. Camilla Jacobs, tevens het brein achter Kinderkamerinstijl.nl, kreeg vanuit haar werk regelmatig de vraag naar kwalitatief hoogwaardige kindermeubeltjes met een authentieke Franse touch. Zo is Camilla Collection ontstaan. Het eerste ontwerp van Camilla Collection, een meisjesbed, is vanaf heden verkrijgbaar via www.kinderkamerinstijl.nl en kost € 875,-

Collectie
Het merk Camilla Collection is nog jong en heeft onlangs haar eerste ontwerp op de markt gebracht: kinderbed Zwaan. Een combinatie van elegantie en kwaliteit. De Franse authentieke en luxe sfeer met hedendaagse comforteisen. Qua uitstraling oogt het klassiek en elegant. Maar tegelijkertijd is het een tijdloos ontwerp. Meisjesbed Zwaan is in een meubelmakerij met de hand vervaardigd van massief hout. Door het materiaalgebruik en de vakkennis van de makers is dit kinderbed van zeer goede kwaliteit. Alle onderdelen, elk detail, is onder ogen gekomen van ambachtslieden, wat ervoor zorgt dat Camilla Collection enkel voor kwalitatief hoogwaardige producten staat. Kinderbed Zwaan is geschikt voor elk meisje dat het ledikant ontgroeid is. Maar ook tienermeiden kunnen verliefd worden op dit romantische bed.

Wordt verwacht
Met kinderbed Zwaan is de eerste stap gezet naar een nieuwe richting op het gebied van de inrichting van kinderkamers. Terug naar de basis: comfort en kwaliteit. De lijn zal dit voorjaar uitgebreid worden met een nachtkastje en linnenkast. Ook voor de jongens wordt een compleet nieuwe lijn verwacht.