566
Opbergtips voor speelgoed

Boeken, beesten, auto's, Thomas de trein… In het hoofd van je kind spelen zich hele werelden af. De resten daarvan vind je vaak terug op ongewenste plaatsen. Dat kan niet alleen vervelend zijn, maar een enkele keer ook wel eens gevaarlijk. Natuurlijk: deze feitjes maken opruimen alleen noodzakelijker, niet plezieriger, zeker niet voor een kind. Maar wat dan wel? Hieronder geven we een aantal tips om jezelf en je kind tot opbergen te verleiden.

 

Speelgoedkoffers
Wanneer je rommel te lijf wilt gaan, moet je jezelf en je kinderen faciliteren. Een leuke, kleurrijke en handige opbergkoffer is dan een ideale trigger. De open mond maakt het eenvoudig voor je kinderen om speels met opruimen bezig te zijn. Sommige speelgoedfabrikanten spelen hier trouwens graag op in en ontwerpen uitgekiende koffers, speciaal op maat van je speelgoed. Een goed voorbeeld is de Thomas de trein opbergkoffer. Zo zorg je niet alleen voor orde en netheid, maar ook nog eens voor extra spelplezier.

Een 'front-facing' boekenrek
Boeken en boekjes zijn vaak een verhaal apart. Reguliere boekenplanken zijn in een kinderwereld immers al snel onoverzichtelijk. Bovendien zijn ze weinig uitnodigend, zeg maar saai. Daarom bieden tal van producenten hier leuke en kleurrijke oplossingen. Het verticale boekenrek met vouwvakjes is een speels, veelzijdig, veilig en handig voorbeeld.

Ingebouwde opbergingen
Veel speelgoed daagt de constructiecapaciteiten van je kind uit. Het bestaat uit losse, kleine deeltje die samen een groter geheel of spelcontext vormen. Zo'n stukjes gaan snel verloren. Daarom is het handig ze van meet af aan te groeperen, bijvoorbeeld via een speelmat of opbergzak. Speel je in de tuin? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een tuin-hocker of soortgelijke opberging/zitting. Op elk potje past een deksel, of het nu een (hang)mat is, een box of een grote speelzak.

Keep it fun
Wat je aanpak ook is, zorg er altijd voor dat je kind ook wat plezier beleeft tijdens het opruimen. Gebruik bijvoorbeeld een timer en maak er een kleine race van, verbeter je tijden. Muziek verlicht meestal ook de zeden of geeft extra energie. Waarom zouden je kinderen dus niet al dansend kunnen opruimen?

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Bestel jouw woonfavorieten bij onze partners