2730
originele speelhoek maken
Gepubliceerd: 22-12-2017 Laatste update: 26-01-2018

Kinderen vinden het heerlijk om thuis hun eigen plekje te hebben om te spelen. Vaak is dat in de woonkamer. Maar met al die bergen speelgoed wordt het vaak een rommeltje in plaats van een gezellig hoekje. Kies allereerst een plek die niet teveel ruimte inneemt. Het mooiste is als de speelhoek een onderdeel van de woonkamer wordt, of de eye-catcher van de kamer. Een plek speciaal voor de kinderen en hun vriendjes.
Maar hoe maak je een leuke en nette speelhoek? In dit artikel lees je hoe je dit in 5 makkelijke stappen doet.1 Kies een thema
Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je kiezen voor een speelhoek in een bepaald thema. Een eigen Lego bouwhoek is bij veel jongens heel populair. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun eigen LEGO stad bouwen. Ook is een knutsel- en tekenhoek, een leeshoek, chill-hoek of poppenhoek een optie. Maar je kunt natuurlijk ook een combinatie van diverse thema’s kiezen.

2 Speelgoed opbergen
Een opgeruimde en nette speelhoek is de wens van iedere ouder. Gelukkig zijn er veel leuke en mooie opbergmeubels voor speelgoed. Na het spelen is het heel belangrijk dat kinderen zelf alles kunnen opruimen. Maak dit dan ook niet te moeilijk voor ze maar zorg dat er bakken, kisten of opbergmeubels aanwezig zijn om al het speelgoed snel weer in op te ruimen. Met een paar grote kasten, opbergtafels of bankjes kun je al het speelgoed zoals legoblokjes weer opbergen en creëer je rust in huis.

3 Kindermeubeltjes
Zorg bij de inrichting van de speelhoek in ieder geval voor een kindertafeltje met stoeltjes. Met een paar mooie meubeltjes maak je al snel een eigen speelplekje voor de kids. Aan het tafeltje kunnen ze tekenen, verven, knutselen, gezelschapsspelletjes spelen. Kies wel voor een kindertafel die gemakkelijk schoon te houden is. Steigerhouten meubeltjes zien misschien leuk uit maar zijn vaak veel minder praktisch in gebruik en worden snel vies. Let ook op de veiligheid; kies voor stevige meubels zonder scherpe randen.

inspiratiebrochures1.png

4 Aan de wand
Ook de muur kan worden ingezet als leuke speelplek voor kinderen. Hang eens een leuk wandbord met spelletjes aan de muur voor optimaal gebruik van de ruimte of een tekenbord. Of verf een muur in een opvallende kleur voor een extra gezellige speelplek.

5 Educatief en creatief
Kinderen willen tijdens het spelen niet alleen veel ontdekken, maar het is natuurlijk ook leuk dat ze een hoop leren. Daar kun je ze gemakkelijk een handje bij helpen, door te kiezen voor educatief speelgoed. Combineer stijl dus met leerzaam speelgoed. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld technisch LEGO waarmee je de kids techniek en plezier bijbrengt. Ook het bevorderen van de creativiteit is belangrijk. Met een tekentafel of knutseltafel in de speelhoek en vrolijke kleuren in het interieur stimuleer je die creativiteit.

6 Styling
Kinderspeelgoed zoals lego en duplo, barbies en boekjes is geweldig voor de kids, maar het ziet er vaak nogal schreeuwerig uit. Probeer de basis inrichting van de speelhoek goed te stylen. Er is gelukkig genoeg aanbod van leuke accessoires en mooie houten kindermeubels voor de kinderhoek die perfect matchen met de rest van het interieur. Een mooie stoere houten tafel met bijpassende stoeltjes is alvast een goed begin. Een speelhoek met genoeg opbergmogelijkheden én met een mooi design is leuk voor ouders én kind!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide