947
Kinderdromen komen tot leven met gerecycled plastic
Gepubliceerd: 11-10-2022 Laatste update: 19-10-2022

IKEA introduceert kindercollectie BLÅVINGAD: door en voor kinderen ontworpen en grotendeels gemaakt van gerecycled plastic, uit liefde voor de oceaan en zijn bewoners. De zachte knuffels, vrolijke prints en fantasierijke speelgoed van de collectie zijn geïnspireerd op bevindingen van het IKEA kinderpanel.

De knuffeldieren, kussens, wasmanden en het speelkleed zijn voor het grootste deel gemaakt van Ocean Bound Plastic. Dat is zwerfplastic dat wordt ingezameld op stranden en oevers tot 50 kilometer landinwaarts. Zo komen kinderdromen tot leven met aandacht voor het leven in de oceaan. De collectie is vanaf november verkrijgbaar in alle IKEA winkels en online.

Ocean Bound Plastic

Voor de productie van de BLÅVINGAD collectie is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled polyester dat is gemaakt van Ocean Bound Plastic (OBP). OBP is zwerfplastic met een hoog risico om in de oceaan te belanden. Zo wordt het plastic niet alleen uit de oceaan geweerd maar krijgt het ook hernieuwde waarde als grondstof in de circulaire economie. Het speelkleed, de wasmanden en de vulling van de knuffels en kussens van de collectie zijn gemaakt van 100% OBP.

inspiratiebrochures1.png

Favoriete zeedieren

De BLÅVINGAD collectie is geïnspireerd op bevindingen van het IKEA kinderpanel. Daaruit kwam naar voren dat de kinderen erg begaan zijn met hun favoriete zeedieren - zoals de dolfijn en de zeeschildpad - en bezorgd zijn over plastic in hun leefgebied. De blauwe walvis, de octopus en de orka maken de top vijf van favoriete zeedieren compleet en komen terug in de gehele collectie. Zo zijn de zeedieren verkrijgbaar als zachte knuffels en pronken ze op het beddengoed en kussenhoezen.

ikea-blavingad-gerecycled-plastic-33_kopiëren.jpg

In dromenland

De vrolijke lampen van de BLÅVINGAD collectie geven warm licht zodat je kind rustig in slaap valt zonder dat de kamer donker hoeft te zijn. Zo is er een led-schildpad voor aan de muur en een lampje in de vorm van een octopusknuffel. Met de spectaculaire KURA tent tover je het bed om tot onderwaterparadijs waar je kind kan dromen over de oceaan. Het beddengoed van de collectie is beschikbaar in vijf verschillende speelse oceaanprints en maakt de slaapkamer compleet.

De oceaan leren kennen

ikea-blavingad-gerecycled-plastic-38_kopiëren.jpg

De collectie geeft kinderen de ruimte om spelenderwijs kennis te maken met de oceaan en zeedieren. Het stimuleren van creativiteit is een belangrijk onderdeel van de groei en ontwikkeling van kinderen. Met de indrukwekkende kleurplaat – van bijna 10 meter breed – en de kleivormpjes kunnen ze op eigenzinnige wijze zelf bepalen welke zeedieren ze voor zich zien en tot leven willen laten komen. De speelgoedonderzeeër leert je kind alles over het leven op een duikboot. Het laagpolige lichtblauwe speelkleed - waar de prachtige oceaanwezens op te zien zijn – maakt de BLÅVINGAD collectie compleet.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide