1574
Farrow & Ball trends voor baby- & kinderkamers

Joa Studholme, Color Curator voor Farrow & Ball, kondigt met veel plezier de kinderslaapkamer trends voor 2023 aan. Van rustgevende babykamers tot gedurfde kleurrijke keuzes voor genderneutrale kinderkamers.

De babykamer

All_Surfaces_-_Eddy_No.301_in_Dead_Flat_kopiëren.jpg

Het gevoel van rust is zo belangrijk in een babykamer, probeer daarom sterke contrasten te vermijden. Een optie is om één kleur te gebruiken op alle oppervlakken, inclusief al het houtwerk en het plafond, waardoor ultieme rust in de slaapkamer ontstaat. Het biedt ook een prachtige achtergrond voor decoraties zoals muurschilderingen of stickers als je kinderen wat groter worden.
Voor degenen die de voorkeur geven aan een neutraal kleurenschema, is een meer ingetogen optie om de muren en het plafond in een zacht wit te schilderen, zoals All White en vervolgens een iets sterkere toon zoals Stirabout op het houtwerkt te gebruiken.

banner-woontrends-2024-mag.png

Met de lichtste kleur op het grootste oppervlak voelt de kamer groot en helder aan, terwijl een donkere kleur op het houtwerk ervoor zorgt dat het speciaal aanvoelt voor het jongste lid van het gezin. Vergeet niet om de nieuwe Dead Flat afwerking te gebruiken, die niet alleen veilig is voor gebruik in baby- en kinderkamers, maar ook supersterk en afneembaar.

Kinderkamer tot 5 jaar

Walls_-_James_White_No.2010_Dutch_Orange_No.W76_and_Sap_Green_No.W56_kopiëren.jpg

Bij het inrichten van kinderkamers staan we vaak voor het dilemma of we moeten kiezen voor de favoriete kleur van je kind of wat past bij de rest van het huis. Het gebruik van sterke kleuren aan de onderkant van de muren inclusief plinten in een lichtere tint is de perfecte oplossing. Een kleursplitsing als deze zal de kamer ook speelser en groter laten lijken, terwijl het nog steeds gezellig en aantrekkelijk is voor de kleintjes die nog op de vloer spelen. Probeer voor extra fun de reflecterende Full Gloss aan de onderkant en de ultramatte Dead Flat aan de bovenkant.

Kinderplafonds verdienen extra aandacht. Waarom zou je jouw kind niet verwennen door kleur of zelfs behang te gebruiken? Het Yukutori behang geeft een magisch effect van vogels die overvliegen en ieder kind is dol op geschilderde strepen die over het plafond en langs de muren lopen. Een andere manier om een vleugje plezier toe te voegen en die ook nog eens praktisch is, zijn geverfde vloeren. Een witte verf, zoals Wevet, zal het licht in een kleine kamer weerkaatsen, terwijl Stone Blue of India Yellow de kamer juist een speels gevoel geven. Voor nog meer impact kun je experimenteren met strepen of ruitpatronen.

Kinderkamer 5 tot 10 jaar

donebymyselfblog_Walls_Archive_No.227_Woodwork_Picture_Gallery_Red_No.42_kopiëren.jpg

Het ontwerp van elke kinderkamer kan eenvoudig worden verbeterd met een gedurfde accentkleur op de kledingkast, het bed of ander meubilair. Voor lades zijn de upcycling-opties eindeloos, van het gebruik van een contrasterende kleur op elke lade tot het creëren van een verfijnd verloop van één kleur. Zo hoeven stoelpoten niet dezelfde kleur te hebben als de zitting, kunnen gepersonaliseerde hoofdeinden direct op de muur worden geverfd en planken schreeuwen om contrasterende kleuren.

Voor een subtielere kleuraccent kun je proberen een heldere toon zoals Bamboozle of Vardo toe te voegen aan de binnenkant van een boekenkast. Als je voorzichtig bent met kleur, betrek je kind er dan bij en laat ze een tint kiezen voor de binnenkant van de kast - het is elke ochtend een mooie begroeting voor ze en je kunt de tint gemakkelijk veranderen als hun stijl verandert. Deze techniek heeft ook als voordeel dat je de kastdeur ook dicht kan doen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide