1844
EMOB kinderkamers

Scandinavië. Waaraan denk jij als dit woord hoort? Mogelijk aan enkele mooie hoofdsteden zoals Kopenhagen, Stockholm en Oslo of aan merken zoals Carlsberg en Volvo, maar deze noordelijke Europese regio heeft nog veel meer te bieden. Als we op zoek gaan naar een nieuwe kinderkamer bijvoorbeeld is de kans best wel groot dat er iets tussen zit uit Denemarken of Zweden.

Als we meubelen en Zweden vermelden, dan verschijnt er in je hoofd wellicht meteen een pop-up van IKEA. Maar het hoeft natuurlijk niet altijd het door Ingvar Kamprad opgerichte woonwarenhuis zijn dat de aandacht naar zich toe trekt. Uit de Scandinavische bossen komt er namelijk ook heel wat ander moois richting Nederland. We schijnen ons licht vandaag op twee andere merken, FLEXA en Lifetime, die zich focussen op speelse en veelzijdige kinderkamers. Beide fabrikanten zijn afkomstig uit Denemarken.

Het uitgangspunt van deze twee meubelmakers is min of meer hetzelfde: speelse werelden creëren vol beleving waarin het kind zich helemaal lekker voelt en zin krijgt om te spelen. FLEXA wil het beste halen uit de mogelijkheden van het kind, luidt de bedrijfsvisie, en kleuren spelen daarbij een belangrijke rol. Charlotte Høncke stond als ontwerpster aan de wieg van de kleurrijke FLEXA Play collectie. Ze wou een collectie van meubelen ontwerpen die uitnodigt om te spelen en te creëren met aandacht voor persoonlijke uitdrukking door het gebruik van verschillende kleuren. Oordeel gerust zelf of dat inderdaad het gevoel is dat foto 1 bij u of uw kind oproept.

Het motto van concullega Lifetime gaat dezelfde richting uit. Kinderen hoeven volgens hen alleen maar te spelen, te ontdekken en plezier te hebben. Heel erg populair in het gamma zijn de hangouts en boomhutbedden. Zo zie je op onderstaande foto een My Hangout voor jongens (er is ook een meidenversie hoor). Het is meteen duidelijk dat dit veel meer is dan een gewone slaapplek (foto 2). Het moedigt de kinderen aan om te spelen, het geeft hen het gevoel een eigen huisje te hebben en het geeft een veilig gevoel. Het is natuurlijk wel zo dat dit model heel wat ruimte inneemt. Misschien bent u net wel op zoek naar bedden die specifiek de beschikbare ruimte maximaal kunnen benutten. Ook hiervoor kan u bij het creatieve Lifetime terecht. Een voorbeeld daarvan is het family bed. Onderaan is er plek voor twee personen (moeder en dochter?) en bovenaan slaapt het zoontje dan bijvoorbeeld. Gezelligheid troef! Na een tijdje slapen de broers of zusjes natuurlijk liever zonder mama of papa in de kamer. En dan ontstaat er een moeilijke keuze: slaap ik bovenaan (lekker hoog, veel leuker!) of slaap ik onderaan waar er meer plaats is?

Het mag duidelijk zijn dat de keuze van een kinderkamer niet snel gemaakt is. In elk geval, als je op zoek bent naar een creatieve en speelse kamer kan je even doorklikken naar http://flexaworld.nl/ of naar https://lifetimekidsrooms.dk/. Of ben je nu al overtuigd en zoek je naar een online verkooppunt? Webwinkel EMOB is een verdeler van de beide merken.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners