1901
Een kinderbed uitzoeken, 5 tips!

Het moment dat toch een keer moest komen, jouw kleine drommel moet uit de wieg naar een groter bed. De leeftijd dat een kindje de stap maakt naar een groter bed is meestal tussen de 2 en 3 jaar oud. Of je kind is al wat ouder Als ouder wil je toch wel dat jouw kind veilig in een goed bed slaapt én dat het bed lang mee gaat. Om de juiste keuze te maken, zijn hier vijf tips!

 

1. Veiligheid
Toch wel het belangrijkste, veiligheid. Je wilt als ouder dat je kind veilig slaapt. Je wilt niet midden in de nacht wakker worden vanwege je huilende zoon of dochter die uit bed is gevallen. De eerste tip is dus: zorg dat het bed aan de voor-, achter- en zijkant is omringd door een hek zoals in het onderstaande kinderbed . Zeker in de eerste jaren voorkomen deze hekjes een tuimelpartij uit bed. Op een latere leeftijd kun je de hekken achterwege laten, maar het risico blijft altijd bestaan dat je kind uit bed kan vallen.

2. Ruimte
Ruimte is misschien wel even belangrijk als veiligheid. De grootte van het bed zorgt ervoor dat jouw kind genoeg ruimte heeft om zich vrij te bewegen in hun slaap. Een bed op de groei kopen is het meest ideale. Het bed kan jaren mee en je zoon of dochter heeft er lang plezier van. Je moet wel oppassen dat het bed niet té groot is, want anders kan je kindje ook niet comfortabel liggen en verzuipen ze in bed. Waar je als ouder ook rekening mee moet houden is de grootte van de kamer, neemt het bed niet teveel ruimte in beslag? Je kan er ook voor kiezen om een bed met opbergruimte aan te kopen, ruimte genoeg voor de spulletjes van jouw kind!

3. Lattenbodem
Een goede lattenbodem ventileert, daarom is het de perfecte bodem voor het bedje van jouw zoon of dochter. Een lattenbodem van goede kwaliteit is sterk en zakt niet door. Een lattenbodem moet vlak zijn en blijven.

4. Het matras
Een matras is zeer belangrijk voor het comfort van jouw kind. Maar ook veiligheid speelt een belangrijke rol. Het matras moet te dun zijn en moet stevig zijn. Een goede richtlijn is een dikte van 8 centimeter. Een matras moet altijd goed in het frame passen, te groot of te klein en je kindje ligt niet comfortabel te slapen.

5. Kleur
Als laatste is de kleur van het bed een belangrijk thema, zeker als je het bed op de groei koopt. Je wilt niet dat jouw zoon van 6 jaar niet meer in zijn bed wilt slapen omdat het bed roze is. Hou rekening met de ontwikkeling van je kinderen en wat ze op latere leeftijd (waarschijnlijk) leuker vinden. Benieuwd wat je allemaal kan met een kinderbed? Laat je inspireren voor leuke kinderbed ideeën .

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners