1972
De ultieme kledingkast voor een baby- en kinderkamer
Gepubliceerd: 22-05-2020

Een kinderkamer inrichten, en zeker een babykamer, vraagt flink wat tijd en aandacht. Zo moet je de kamer visueel aantrekkelijk maken met leuk behang en goede gordijnen. En natuurlijk koop je ook een goed en lekker liggend kinderbed of een stijlvolle wieg.Maar het allerbelangrijkste in een kinderkamer is misschien wel de kledingkast. Je wilt de rompers, baby jurkjes, t-shirts en broekjes van jouw kleintje natuurlijk goed kunnen opbergen. Zodat je de kleertjes overzichtelijk kunt wegleggen en snel kunt pakken bij het aankleden. Maar wat voor kledingkast of garderobekast kun je het beste kopen? Wat is het belang van een ruimte kinderkast? En hoe deel je de kledingkast voor de babykamer op een slimme en efficiënte wijze in? In dit artikel lees je handige tips en adviezen over kledingkasten voor baby- en kinderkamers!

Een kledingkast voor babykamers en kinderkamers


Veel ouders hebben de neiging om bij de aankoop van een kledingkast voor hun kind(eren) zonder veel nadenken te kiezen voor een kleurige en vrolijk ogende kledingkast om rompertjes, babykleding, babysokjes, jurken en babybroekjes in weg te leggen. Het oog wil immers ook wat? En natuurlijk wil je de kamer gezellig en vrolijk inrichten. Toch is de uitstraling van de kast niet direct het belangrijkste. Kinderen, zeker als ze in de babyfase zitten, raken snel gewenst aan de garderobekast die je gebruikt. Veel tierlantijn en allerlei kleuren is du niet nodig. Veel belangrijker is het dat de kast ruim genoeg is, een praktische indeling heeft en van goede kwaliteit is. Want het hoofddoel is om de kleding netjes en geordend te kunnen opbergen, om de kleren er snel bij te pakken nadat de baby in bad is geweest of jouw peuter schone kleertjes aan moet.

inspiratiebrochures1.png

Meer ruimte en opbergplekken met een open inloopkast


Zoek je een garderobe- of kledingkast die veel ruimte biedt voor al jouw babykleertjes en die gemakkelijk bereikbaar is? Dan is een inloopkast een slim plan. Een inloopkast is een kast zonder, of met zo weinig mogelijk kastdeuren. Hierdoor bespaar je veel ruimte, omdat de kinderkamers vaak relatief klein zijn en het openklappen van de kastdeuren veel onnodige ruimte in beslag neemt. Vaak bestaat een inloopkast uit enkele horizontale opbergplanken voor rompertjes en babyshirtjes, hangertjes voor babyjurken en eventueel schuiflades waar je de babysokjes en ondergoed kwijt kunt. Een idee is, zeker in een meisjeskamer, om de kast met leuke, fleurige gordijnen af te sluiten. Zo voorkom je dat de kast er rommelig komt uit te zien.

Een kast die in de muur is weggewerkt


Ideaal in kinderkamers zijn kasten die in de muren zijn weggewerkt. Hiervoor moet natuurlijk wel ruimte zijn. Maar opnieuw is het grote voordeel dat je extra ruimte overhoudt in de babykamer of kinderkamer. Met een ingebouwde kast is dat mogelijk. De ruimte die je op deze manier bespaart, kun je gebruiken voor andere leuke spullen, meubeltjes of al extra bewegingsruimte. De baby in de kinderkamer wassen, is met een ingebouwde kast (door de extra ruimte) een stuk gemakkelijker en comfortabeler, om maar een voorbeeld te noemen. De ruimte die je bespaart kun je ook inzetten om een leuk speelhoekje te maken, met een stoeltje en tafeltje.

Eenvoud is geen probleem


Realiseer je dat kinderkasten vaak niet lang gebruikt worden. Als jouw baby, peuter of kleuter wat groter wordt, verandert de kamer, het bed en de garderobekast vaak mee. Een super de luxe en dure kast met allerlei tierlantijnen is dan ook niet nodig. Houd het simpel, kies voor een goed bruikbare, praktische kast en let vooral op de hoeveelheid opbergruimte die een kast te bieden heeft.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide